Premierul Viorica Dăncilă, așteptată în Camera Deputaților. Iată ce dezbateri au loc

98
Premierul Viorica Dăncilă, așteptată în Camera Deputaților. Iată ce dezbateri au loc - vioricadancilacandidatlapresedin-1551612051.jpg
Premierul Viorica Dăncilă este așteptată luni în Camera Deputaților, pentru dezbateri pe tema Ordonanței 114/2018, numită și Ordonanța lăcomiei, la solicitarea Grupului parlamentar PNL.


Conform progarmului ședinței de plen de luni a Camerei Deputaților, la ora 16:00 au loc dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă, la solicitarea Grupului parlamentar al PNL, cu tema "Opriți Ordonanța Lăcomiei, Ordonanța care bagă România în faliment", scrie news.ro.


Prezența premierului în Parlament are loc în contextul în care, conform Hotnews, Valdis Dombrovskis , vicepreședinte al Comisiei Europene și Pierre Moscovici, comisarul însărcinat cu Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă l-au avertizat pe ministrul Teodorovici printr-o scrisoare transmisă în cursul accestei săptămâni în legătură cu necesitatea modificării OUG 114/2018, Ordonanță care pune România într-o foarte proastă lumină printre țările Uniunii Europene, mai ales că deținem în prezent președinția rotativă a Consiliului.

"Indexarea taxei la ROBOR ne îngrijorează foarte mult, întrucât limitează capacitatea Băncii Centrale de a-și îndeplini obiectivele- stabilitatea prețurilor și stabilitatea financiară", se arată în scrisoare.

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a anunțat că există consultări cu mediul de afaceri în ceea ce privește modificarea OUG nr. 114/2018. De asemenea, el a mai spus că Guvernul are discuții cu Autoritatea de Supraveghere Financiară pe tema soluțiilor aplicabile dacă administratorii celor șapte fonduri de pensii private Pilon II se retrag din cauza majorării de capital social pe care trebuie să o facă în conformitate cu prevederile actului normativ.

Totodată, Adrian Vasilescu, consultant de strategie al Băncii Naționale, a precizat că pentru a deveni lege în urma dezbaterii în Parlament, OUG nr. 114/2018 necesită un aviz de legalitate din partea BNR.

"La Camera Deputaților va trebui să fie făcut și un aviz de legalitate, o analiză de legalitate și va trebui să fie respectată legea și cu avizul Băncii Naționale", a declarat Vasilescu.

În urmă cu o săptămână, în Cameră a fost invitat, pe aceeași temă, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici., care a declarat că Ordonanța 114 din 2018, prin care Guvernul impune băncilor "taxa pe lăcomie", este cel mai curajos act normativ de după Revoluția din 1989, fiind o măsură care susține autoritățile locale și sectorul construcțiilor.

"Ordonanța 114 este actul nomativ cel mai curajos și îndrăzneț de după Revoluție, având în vedere complexitatea domeniilor pe care le reglementează. (...) Există o deschidere pentru dialog din partea tuturor miniștrilor. (...) Ordonanța susține autoritătile publice locale (...) și sectorul construcțiilor", a afirmat ministrul Finanțelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2731 secunde