Premierul Viorica Dăncilă a inaugurat ruta Tallinn - Constanța

352
La Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu" Constanța a avut loc, sâmbătă, inaugurarea rutei Tallinn - Constanta, cursă operată de Nordica, compania aeriană națională a Estoniei. 


La eveniment au participat premierul României, Viorica Dăncilă, și omologul său din Estonia, Jüri Ratas, alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și prefectul județului Constanța, Ioan Albu.


Prim-ministrul Viorica Dăncilă a spus că introducerea acestei curse este un semnal major atât din punct de vedere al importanței județului Constanța, cât și din punct de vedere diplomatic între România și Estonia.


La rândul lui, șeful județului consideră că CJC este un partener strategic orientat pe o dezvoltare pe termen lung.


"Deschiderea rutei Constanța - Tallinn, cu compania aeriana estonă Nordica, vine în sprijinul constănțenilor, oferindu-le posibilitatea de a avea acces direct către Europa. Sunt foarte sigur că includerea acestui zbor nou între Constanța și Tallinn va crește numărul de turiști pe litoral, va facilita dezvoltarea regiunii noastre și totodată va putea oferi constănțenilor modalități de transport optim pentru mediul de afaceri. Speram ca, în viitor, să putem opera curse de pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu spre cât mai multe orașe europene", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.


Zborurile pe ruta Tallinn - Constanta - Tallinn se vor desfășura în perioada 16.06.2018 – 29.09.2018, la început cu o frecvență pe săptămână, sâmbăta și începând cu 27.06.2018 cu două frecvente pe săptămână, în zilele de miercuri și sâmbătă.


Parteneriatul dintre România și Estonia a continuat, duminică, când un alt eveniment important a marcat deschiderea Consulatului Onorific al Estoniei la Constanta. Astfel, ieri, a avut loc ceremonia de învestire în funcția de consul onorific al Estoniei la Constanța a lui Alexandru Bobe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.351 secunde