Premierul Dăncilă: "Continuăm să atragem fonduri europene în sectorul agricol"

254
Premierul Dăncilă:
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, ieri, că în primele zile după lansarea Fondului de Dezvoltare și Investiții autoritățile locale au depus 134 de proiecte de finanțare, cele mai multe dintre acestea vizând investiții în infrastructura de transport, în rețeaua de apă și canalizare, în rețelele de energie electrică și de gaze.


"Am avut în ultima perioadă deplasări în teritoriu și m-am întâlnit cu mai mulți primari, consilieri locali și consilieri județeni. Mă bucur să văd interesul foarte mare al autorităților locale față de Fondul de Dezvoltare și Investiții, un program de finanțare lansat recent. În primele zile de la deschiderea sesiunii au fost depuse 134 de proiecte de finanțare și transmise aproximativ 100 de solicitări de clarificare și analize de eligibilitate. Cele mai multe solicitări vizează investiții în infrastructura de transport, în rețeaua de apă și canalizare, în rețelele de energie electrică și de gaze, inclusiv extinderea acestora. Încurajez autoritățile locale să aplice pentru obținerea sprijinului guvernamental în derularea proiectelor de investiții și dezvoltare a comunităților locale și pentru a crește condițiile de viață pentru români", a spus premierul, citat de Agerpres, în debutul ședinței de Guvern de ieri.


Totodată, Dăncilă a menționat că o nouă tranșă de fonduri, de peste 53 de milioane de euro, a fost rambursată României de către Comisia Europeană la începutul acestei săptămâni.


"Continuăm să atragem fonduri europene și în sectorul agricol. O nouă tranșă de fonduri, de peste 53 de milioane de euro, a fost rambursată României de către Comisia Europeană la începutul acestei săptămâni. Din ianuarie până acum fermierii români au beneficiat de aproape două miliarde de euro, bani proveniți din Fondul European de Garantare Agricolă și din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. În total, de la începutul guvernării PSD-ALDE, respectiv în perioada 2017-2019, România a încasat de la Uniunea Europeană peste 8 miliarde de euro, bani care au ajuns în mediul rural, pentru realizarea unor investiții importante, pentru modernizarea exploatațiilor agricole, vegetale și zootehnice", a spus Dăncilă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.46 secunde