Premierul Dacian Cioloș a prezentat "Platforma România 100"

143
Premierul Dacian Cioloș a prezentat

Articole de la același autor

Premierul Dacian Cioloș consideră că Executivul ar trebui, pe viitor, să aibă un număr restrâns de miniștri, iar ministerele să fie comasate pe principiul clusterelor de dezvoltare. 


"Guvernul trebuie regândit la nivel de funcționalitate ministerială, cu un Cabinet format dintr-un număr restrâns de miniștri, cu ministere comasate pe principiul clusterelor de dezvoltare și un număr redus de agenții de implementare și reglementare. Restructurarea administrației centrale trebuie consfințită legislativ prin modificarea Legii 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului, astfel încât să includă un model de organizare internă pentru fiecare minister, cu explicarea competențelor, pentru a elimina riscul suprapunerii de atribuții. Guvernarea este construită pe baza unor obiective trans-sectoriale, clar asumate, în beneficiul cetățenilor (de exemplu: investiții coordonate, reducerea sărăciei, debirocratizarea, digitalizarea administrației, infrastructură modernă etc.)", se arată în capitolul Primele 100 de zile - organizarea schimbării din Platforma România 100, lansată de premier. 


În document se precizează că actuala Comisie de tăiat hârtii devine o instituție de sine stătătoare, în cadrul Cancelariei Guvernului și continuă rolul de debirocratizare în sprijinul cetățenilor, al antreprenorilor și pentru simplificarea relațiilor inter-instituționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5584 secunde