Pregătiri pentru Congresul PSD. "Nu vrem ceva grandios, ne dorim ceva simplu"

310
Pregătiri pentru Congresul PSD.

Articole de la același autor

Secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, a declarat, ieri, că viitorul congres al partidului va fi unul fără festivisme, simplu și transparent, iar până atunci, vor avea loc alegeri în toate organizațiile. 


Paul Stănescu a menționat că se dorește ca alegerea conducerii partidului să se deruleze după modelul de alegere a conducerii bisericii catolice. De asemenea, el a menționat că în multe organizații ale social-democraților s-au creat "grupuri și grupulețe", iar o prioritate pentru conducerea interimară actuală a partidului va fi să ajungă să viziteze majoritatea organizațiilor județene ale formațiunii, dacă nu chiar pe toate. 


"În Comitetul Executiv s-a luat decizia cea mai importantă, ca PSD să aibă congres ordinar pe 29, asta înseamnă că o să avem alegeri în fiecare organizație, în fiecare comună din această țară, în fiecare localitate din această țară, finalizându-se cu un congres pe 29 februarie, la București. Nimeni nu vrea un congres grandios, festivist, toată lumea vrea un congres simplu, transparent și ăsta e un lucru bun, pentru că social-democraților cred că așa le stă bine", a declarat, citat de Agerpres, secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu. 


El a mai adăugat că nu este o perioadă ușoară, ci, din contră, sunt multe frământări în partid, sunt multe lucruri de făcut, deoarece au fost bulversate încă din perioada când la conducere se afla Liviu Dragnea. 
"Nu e o perioadă ușoară, sunt multe frământări, sunt foarte multe lucruri de făcut, au fost bulversate în această perioadă și cu Liviu Dragnea, dar și pe perioada doamnei Dăncilă. Multe organizații în care s-au creat grupuri, grupulețe, probabil că în perioada următoare vom merge împreună cu președintele interimar în majoritatea organizațiilor, dacă nu chiar în toate și sperăm ca să reușim practic să repornim de jos în sus motoarele partidului. Noi asigurăm, practic, conducerea interimară a partidului în această perioadă și după aceea, la Congres, se va decide care va fi noua conducere a PSD. Eu le-am spus colegilor mei că eu mi-aș dori ca la conducerea PSD, la nivel național, să luăm exemplul bisericii catolice, deși eu sunt ortodox, așa cum aleg ei Papa. Să ne strângem toți, să stăm de vorbă, nu știu, o zi, două, trei, șapte, nu știu, când a ieșit fumul alb să spunem: asta e conducerea organizației. Pentru că de-a lungul timpului s-au întâmplat foarte multe lucruri, s-au făcut tot felul de cooperative, de grupulețe, care au avut cel mai mare număr de adepți au reușit să impună conducerea partidului. Cred că a venit momentul în care trebuie să fim, în primul rând, foarte sinceri cu noi", a afirmat Paul Stănescu. 


Și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, ieri, că își dorește ca congresul PSD să fie unul transparent și corect. 


Întrebat dacă va candida la congres, Marcel Ciolacu a precizat: "Mandatul meu, în acest moment, este de a organiza cel târziu pe data de 29 februarie un congres corect și transparent, cum au fost toate congresele la PSD. După ce o să fiu sigur că o să duc toate la îndeplinire, o să iau și hotărârea în ceea ce mă privește", a spus liderul interimar al partidului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3641 secunde