Prefectura și Garnizoana Constanța sărbătoresc astăzi Ziua Imnului Național al României

881
Instituția Prefectului Județului Constanța organizează astăzi, în colaborare cu Garnizoana Constanța, o serie de evenimente dedicate Zilei Imnului Național al României. Manifestările vor începe la ora 10.30, pe esplanada din fața Comandamentului Florei.
Ceremonia publică va debuta cu o slujbă oficiată de Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, moment urmat de alocuțiunea prefectului Constanței, Claudiu Palaz, referitoare la semnificația imnului național. Potrivit unui comunicat de presă, în contextul acestor manifestări se vor auzi cele cinci imnuri care, de-a lungul istoriei, au reprezentat statul român și anume "Imnul regal român", "Zdrobite cătușe", "Te slăvim, Românie", "Trei culori" și "Deșteaptă-te, române".
Ceremonia organizată azi de cele două instituții se va încheia cu defilarea gărzii de onoare și a gărzii purtătoare a drapelului Revoluției Române de la 1848.
Cu ocazia Zilei Imnului Național al României, instituită prin Legea 99 din 1998, la sediul Prefecturii Constanța au fost arborate drapele, în timp ce o gardă de onoare formată din militari ai Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța execută un ritual specific de schimbare a gărzii între orele 08.00-14.00 și 16.00-18.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2232 secunde