Prefectul George Niculescu: „Se închid barurile şi restaurantele din Mangalia şi Cumpăna”

238
Prefectul George Niculescu: „Se închid barurile şi restaurantele din Mangalia şi Cumpăna” - prefectgeorgeniculescu2-1602096537.jpg

Articole de la același autor

Pe măsură ce numărul cazurilor de COVID-19 creşte alarmant în judeţul Constanţa, numai miercuri fiind raportate alte 94 de persoane infectate cu noul coronavirus, autorităţile impun tot mai multe restricţii. Drept urmare, începând de joi, toate localurile care serveau băuturi şi mâncare în interior, din localităţile Mangalia şi Cumpăna, sunt închise.

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a convocat, în cursul zilei de miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care s-a reunit în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, pentru stabilirea de noi decizii privind programul restaurantelor din judeţ. Astfel, la propunerea prefectului, s-a votat în unanimitate menținerea măsurii adoptate prin Hotărârea CJSU nr. 33/05.10.2020, care prevede la Art. 2 faptul că nu se restricționează activitatea operatorilor economici de pe raza U.A.T. Constanța, în ciuda ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 din ultimele zile de peste 1.5.

„Decizia a stat în baza analizei realizate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanța, care a relevat faptul că, din totalul de 503 cazuri COVID-19 în ultimele două săptămâni, 81 provin din centre de îngrijire în care au fost înregistrate focare izolate și ținute sub observație de autorități. În acest sens, rata incidenței cumulate din Constanța, fără cele 81 de cazuri confirmate în centre de îngrijire, este de 1.36”, explică prefectul George Niculescu.

Din păcate, nu a putut fi luată aceeași decizie și în cazul localităților Mangalia și Cumpăna, acolo unde rata incidenței a ajuns la 1.53, respectiv 1.56. Astfel, membrii CJSU Constanța au votat, în unanimitate, închiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor (inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hotel/pensiuni) de pe raza localităţilor Mangalia și Cumpăna, începând cu data de 7 octombrie, de la ora 24.00. În același timp, se închid și operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, iar activitățile culturale sunt interzise, până la o nouă decizie a CJSU Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3404 secunde