Prefectul George Niculescu a sunat adunarea! Primul weekend cu mii de turiști, pe litoral

533

Articole de la același autor

După o perioadă lungă de stat în casă, cu toții suntem dornici să ieșim, să ne plimbăm și să respirăm aer curat. Weekendul acesta se anunță destul de aglomerat, pe litoral, mai ales că este prelungit și că se anunță vreme frumoasă. Constănțenii care vor să evite zonele aglomerate și, în loc de plajă, preferă să meargă la iarbă verde trebuie să știe că nu au voie să facă picnic decât în zonele amenajate. Amenzile pentru cei care ignoră regulile ajung chiar și la 15.000 de lei.

Autoritățile județene se pregătesc pentru primul weekend cu mii de turiști la mare. Este semnalul mult așteptat de operatorii din turism, după o primăvară dificilă. Reprezentanții instituțiilor și organelor de control s-au reunit, recent, într-o ședință convocată de prefectul județului, George Niculescu. "Este primul weekend adevărat de vară, cu mii de turiști așteptați pe litoralul românesc. Mă bucur să văd că stațiunile turistice revin la viață, afacerile repornesc, practic, sunt toate premisele unei relansări a turismului de litoral, după un început amânat de pandemie. Pentru că dorim ca siguranța constănțenilor și a turiștilor să fie pe primul loc, am convocat toate instituțiile din județ care pot sprijini activitatea din stațiuni. Astfel, i-am avut alături, printre alții, pe reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Direcția Sanitar-Veterinară Constanța și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. În perioada următoare, vor fi realizate mai multe acțiuni preventive, iar informări publice vor fi făcute în mod constant. Forțele de ordine vor fi pe străzi, pe faleze, oriunde este nevoie de ele, pentru păstrarea unui climat de siguranță și, bineînțeles, pentru a se respecta toate prevederile aflate în vigoare, inclusiv cele care se referă la purtarea echipamentelor de protecție sau la distanțarea socială", a anunțat prefectul George Niculescu.

Picnic și grătare, doar în zone amenajate

Mulți constănțeni preferă însă zonele mai puțin aglomerate. Așa că, dacă v-ați propus să vă luați gașca de prieteni și să mergeți la iarbă verde ori la pădure, trebuie să știți că nu puteți face grătar oriunde poftiți și, în cazul în care veți fi găsiți cu focul aprins, de către inspectorii de a Garda de Mediu, riscați amenzi chiar și de 15.000 de lei.

"Picnicul este permis numai în zonele amenajate de administrațiile locale. Nu este voie să facem picnic nici în păduri, nici în alte zone neamenajate. În perimetrul respectiv trebuie să fie grătare, băncuțe, recipiente speciale pentru gunoi, atât pentru deșeuri menajere, cât și pentru colectare selectivă", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef al Comisariatului Gărzii de Mediu Constanța, Marian Rîșnoveanu.

În municipiul Constanța, se poate ieși la grătar în zona Poarta 6 și în zona Km 4 - 5, unde este perimetru amenajat. În restul județului, însă, dacă alegeți o zonă mai retrasă, fie împădurită, fie de pășune, nu aveți voie să aprindeți grătarul. Amenzile pentru cei care nu se conformează pleacă de la 1.000 de lei și pot ajunge și la 15.000 lei.

"Noi avem colaborare cu Ministerul de Interne și cu Jandarmeria și cu Poliția. Avem echipă de permanență, care se deplasează în astfel de zone și verifică modul cum este respectată Legea picnicului. Cei care merg la iarbă verde trebuie, în primul rând, să se asigure că zona este amenajată, să existe o pancartă pe care sunt scrise regulile, să existe coșuri de gunoi pentru deșeuri menajere și reciclabile, să aibă grătare, extinctoare. Unde e pășune pur și simplu, nu au ce căuta, la fel și în zonele împădurite", a subliniat șeful Gărzii de Mediu Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2652 secunde