Prefectul de Harghita, demis de ministrul Marcel Vela

Duminică, 17 Noiembrie 2019, 20:07
96
Ministrul de Interne îl va demite pe prefectul judetului Harghita, Andrei Jean-Adrian, după ce un urs a fost lovit sâmbătă seara de o mașină la ieșirea din localitatea Praid și a stat mai bine de zece ore pe marginea drumului agonizând.


Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Ministerul de Interne, demiterea prefectului de Harghita are legătură cu modul în care autoritățile județene au gestionat situația ursului lovit de o mașină, între localitățile Praid și Sovata.


"A fost începută procedura de demitere din funcție a prefectului județului Harghita pentru că, în calitatea sa de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient și operativ această problemă, deși a fost înștiințat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment și suferințele animalului rănit", se arată în comunicatul citat.


De asemenea, vor fi făcute verificări pentru a se stabili dacă sunt și alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile și responsabilitățile clare de intervenție, conform prevederilor legale, mai anunță MAI.
Jandarmii au făcut dispozitiv de pază în jurul animalului ca să se asigure că nu va ataca pe nimeni, deși au constatat că ursul are membrele fracturate. Au chemat un veterinar care n-avea însă tranchilizant.


Ursul care a fost lăsat să agonizeze aproape o zi pe drum, în Harghita, a fost împușcat de vânători, duminică la prânz. 


"Sunt absolut revoltat, autoritățile locale aveau tot ce trebuia legal astfel încât să îl tranchilizeze, să facă raport privind starea de sănătate, să vadă dacă se mai poate reabilita, recupera.


În cazul ăsta, autoritățile publice locale au pasat responsabilitatea fără să intervină", a declarat la Digi24 ministrul Mediului.


Șeful Direcției Sanitar Veterinare Harghita, dr. Lado Zsolt, a declarat pentru Agerpres că animalul avea trei picioare facturate și ar fi fost imposibil să supraviețuiască în pădure.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3207 secunde