Posibilități de dezvoltare, cu fonduri europene, a comunei Cumpăna

362
1
Posibilități de dezvoltare, cu fonduri europene, a comunei Cumpăna - posibilitati-1462554221.jpg
Absorbția fondurilor europene este un capitol la care România nu stă deloc bine. Tocmai de aceea, primarul comunei Cumpăna a organizat la sediul administrației locale o întâlnire a reprezentanților Academiei Europene a Regiunilor cu partenerii din zona de dezvoltare Sud-Est.

"Am realizat această întâlnire pentru posibilitatea dezvoltării regionale a României. Când vorbesc de regiune, vorbesc de regiunea de sud-est. Această Academie a Regiunilor din Uniunea Europeană nu face altceva decât să ofere servicii de calitate pentru proiectele cu finanțare europeană, pe care le putem scrie și depune direct la instituțiile europene de la Bruxelles. Nu am mai lansat până acum un proiect pe care să-l depunem direct la Uniunea Europeană, însă totul trebuie încercat pentru dezvoltarea durabilă a localităților noastre", a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Aceasta își dorește să realizeze un parc industrial care să se întindă pe o suprafață de 20 de ha. "Utilitatea este deosebită pentru că vine într-un moment oportun pentru județul nostru. Vorbim despre dezvoltare regională și aici suntem cu toții interesați să facem pași înainte. Deși vorbim de anul 2016, am constatat că multe lucruri au rămas în urmă, proiecte care nu s-au finalizat, proiecte care stau în așteptare și atunci inițiativa doamnei primar trebuie salutată", a precizat Adrian Nicolaescu, prefectul județului Constanța. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilele investiții ce ar putea să se realizeze în zonă și s-au transmis garanții că vor deveni realitate pentru dezvoltarea regională a zonei de Sud-Est a României. "Noi venim cu noutatea că avem informațiile direct de la sursă. Știm că se lucrează la lansarea anumitor proiecte europene și putem ști când se lansează aceste proiecte. Trebuie văzut exact care este necesarul agenților economici din zonă și pe ce fonduri pot aplica ei. Am constatat că nu se cunosc axele de atragere a fondurilor", a declarat Nelu Neacșu, președintele Academiei Europene a Regiunilor.  

Comentează știrea

decebal
7 mai 2016
am auzit bine?

"Am constatat că nu se cunosc axele de atragere a fondurilor"? Nu pot sa cred! La noi in Cumpana? Aici unde strazile se reabiliteaza cu un plan bine definit : se sapa de cate 3-4 ori se astupa si iar o luam de la capat. Si asta dureaza cate 3-4 ani timp in care noi stam in noroie pana la gat !!!!!!!! Se cere doar putina rabdare.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Seară de film, la Cumpăna
Pagina a fost generata in 0.5948 secunde