Posibil parteneriat între comunele Cumpăna și Stilo. Sunt vizate cultura și educația

429
Posibil parteneriat între comunele Cumpăna și Stilo. Sunt vizate cultura și educația - posibilparteneriat2-1555085813.jpg
În incinta Campusului Școlar al Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna, s-a desfășurat, vineri, în parteneriat cu Primăria Comunei Cumpăna si Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", conferința cu tema "Formare și instruire în Europa", manifestare complexă de cultură și educație.

Această manifestare a avut loc sub patronajul Asociației Europene a Profesorilor și ale Federației Naționale a Profesorilor Italieni, Colegiul National "Mircea cel Bătrân" fiind în această săptămână gazda întâlnirii finale din cadrul premiului internațional "Marco e Alberto Ippolito", la care participă elevi și profesori din Italia, Portugalia, Cehia, Bulgaria, Turcia și Grecia, reuniți pentru a celebra valorile europene.

Alături de aceștia s-au aflat ilustre personalități ale lumii culturale, științifice și educative europene precum Natina Cristiano, vicepreședinta Federației Naționale a Profesorilor din Italia, Francesco Gui, conferențiar istorie est-europeană, și Fernanda Cristovão, președinta Organizației Liga dos Amigos da Escola Secundaria "Augusto Cabrita" din Barreiro, Portugalia. Marcant pentru acest eveniment este faptul că domnul Leonardo Pangallo, membru al Asociației Naționale a Părinților din Italia, a propus un parteneriat educațional între comuna Cumpăna și comuna Stilo din Calabria.

Activitatea s-a încheiat cu spectacolul oferit de elevi, membrii celor două ansambluri de dans tradițional, Româncuța și Kardelen, care au fost extrem de apreciați de oaspeți pentru modul cum promovează dansul și portul popular.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0965 secunde