Poate de data asta este cu noroc! Cum va arăta Cazinoul din Constanța

977
Poate de data asta este cu noroc! Cum va arăta Cazinoul din Constanța - cazinou-1557425659.jpg

Articole de la același autor

Campania electorală a adus o nouă veste bună despre "bătrânul" Cazinou din Constanța. Dacă până acum toate proiectele legate de acest obiectiv au fost anulate, poate, de această dată o să fie cu noroc, iar peste doi ani și jumătate, obiectivul va intra, din nou, în circuit. 


În ultima ședință, Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico -economici pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța.


Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni, adică doi ani și jumătate. Concret, trei luni ar dura etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție. Lucrările la acest obiectiv turistic important din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar valoarea totală estimată a investiției este de 111.553.449,35 lei (cu TVA). 


"Ne-am luat angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat și am convingerea că vom reuși să ducem la bun sfârșit și acest proiect extrem de așteptat de către toți românii", a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu. 
El a mai adăugat că, în vederea punerii în siguranță a obiectivului de investiții, se propune realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare a clădirii S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol și a celor exterioare, mai exact, reabilitarea platformei terasă, rețelelor de utilități, a zidului de apărare și balustrada.


Astfel, față de documentația avizată inițial, în anul 2015, principalele modificări vizează reconfigurarea funcțională și adaptarea spațiilor interioare și exterioare la noile funcțiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viața social-culturală a orașului și pentru un monument de categorie "A" cu valoare arhitecturală și istorică excepțională. 
O altă reconfigurare cuprinsă în noul proiect vizează adaptarea proiectelor de arhitectură, structură și instalații la noile funcțiuni propuse, ținând cont de actualizarea expertizelor și studiile la această fază de proiectare. În plus, se vor revizui documentațiile de arhitectură și componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal și vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 - 2018. Totodată, actualizarea normativelor de proiectare și a legislației în domeniu este cuprinsă în  noul proiect. 


"În urma realizării lucrărilor de consolidare și restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public și astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau, cu o remarcabilă unitate stilistică a tuturor elementelor: volume, fațade, raportul plin-gol, decorație interioară și exterioară. În această manieră, Cazinoul va putea redeveni un centru cultural și de divertisment de anvergură internațională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții, beneficiind de o sală multifuncțională de 200 de locuri și de o sală de festivități cu o capacitate de 150 de locuri", a mai declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2647 secunde