PNL își alege noul președinte / Modificările la Statutul liberalilor, adoptate

140
PNL își alege noul președinte / Modificările la Statutul liberalilor, adoptate - cristianbusoiludovicorban-1497696352.jpg
Congresul PNL, la care va fi ales noul președinte al formațiunii, a început, azi, în prezența a peste 5.000 de delegați. Este primul congres al formațiunii după fuziunea cu PDL și după trei ani în care liberalii nu au mai avut o astfel de reuniune, deși în acest timp au schimbat trei președinți. Șefia PNL este disputată de doi membri ai vechiului PNL: Ludovic Orban și Cristian Bușoi.



UPDATE - Congresul Partidului Național Liberal a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutul liberalilor.

Președintele Comisiei de statut, Cătălin Boboc, a prezentat ultimele modificări, respectiv faptul că în Biroul Executiv al PNL vor fi 16 vicepreședinți — 8 vicepreședinți coordonatori ai comisiilor de specialitate pentru politică externă, apărare, siguranță națională, administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene, dezvoltare regională, justiție și drepturi cetățenești, buget și politici fiscale, economie, energie și mediu de afaceri, sănătate, muncă, familie și protecție socială, educație, cercetare, tineret și sport, cultură, culte și minorități, agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură, infrastructură de transport, comunicații și societate informațională — și 8 vicepreședinți pentru regiunile de dezvoltare.

El a precizat că în Biroul Executiv vor exista 16 membri cu rang de vicepreședinți.

Aceste modificări au fost adoptate cu majoritate de voturi, înregistrându-se o singură abținere.

Întregul Statut al PNL, modificat la Consiliul Național din luna martie, a fost adoptat cu unanimitate de voturi, scrie romaniatv.net

Consiliul Național de Coordonare se va reuni duminică pentru alegerea a patru prim-vicepreședinți, a secretarului general, a 16 vicepreședinți — 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate, și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare — și 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de președintele PNL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5384 secunde