PNL Constanța, proiect pentru construirea unei pasarele peste calea ferată

384
PNL Constanța, proiect pentru construirea unei pasarele peste calea ferată - proiectpnlpasarelabun-1574788199.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali liberali constănțeni au depus un proiect de hotărâre privind construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierele Faleză Sud și Km 4-5 în dreptul Liceului teoretic "Lucian Blaga". Ei invocă această necesitate deoarece, doar de la începutul acestui an, două persoane și-au pierdut viața în această zonă, lovite de tren. 


"Zi de zi, sute de constănțeni care locuiesc, învață sau muncesc în cartierul Poarta 6 își pun în pericol viața, fiind nevoiți să traverseze calea ferată care practic îi izolează de restul orașului. De-a lungul timpului, cetățenii au făcut numeroase sesizări către Primăria Constanța pentru a amenaja zona astfel încât traversarea liniilor de cale ferată să se poată face în siguranță. Oamenii spun însă că nimeni nu-i ascultă, iar problemele lor trec neobservate, în timp ce zona se transformă în cimitir. De la începutul anului și până acum, două persoane au decedat în timp ce traversau calea ferată, fiind lovite de tren. Însă șirul real al tragediilor l-au uitat chiar și autoritățile", au transmis cei de la PNL Constanța. 


Potrivit proiectului, pasarela pietonală va asigura și înlesni inclusiv accesul și tranzitarea de către persoanele aflate în cărucior cu rotile, bătrâni, copii în cărucioare sau bicicliști. 


De asemenea, se mai are în vedere desființarea trecerilor de pietoni improvizate din dreptul străzii Amurgului, Sălciilor, Pandurului și din dreptul magazinului Lidl, împrejmuirea de-a lungul căii ferate pe porțiunea trecerii improvizate, montarea de panouri fonoizolante pentru reducerea zgomotului produs de circulația trenurilor, montarea de camere de supraveghere și sisteme de iluminat  performant, astfel încât tranzitarea pasarelei să se facă în siguranță inclusiv pe timp de noapte. 


Având în vedere gradul ridicat de pericol pentru cetățenii din zonă, consilierii locali municipali PNL solicită primarului Decebal Făgădău includerea pe ordinea de zi și dezbaterea acestui proiect de hotărâre în viitoarea ședință de Consiliu Local. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2452 secunde