PNL Constanța, cu oameni noi spre parlamentare. "Cel puțin șase locuri eligibile"

Luni, 03 Octombrie 2016
4357
Liberalii constănțeni nu se grăbesc cu listele de candidați, cu toate că peste o lună de zile începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. Pe principiul măsori de zece ori și tai o dată, PNL cântărește cu mare grijă fiecare nume, fiecare candidatură, mai ales acum când "dinozaurii" din partid au fost trași pe linie moartă. 


Fără Hașotti, Lupu, Manea, Dragomir și Tararache, actualii parlamentari ai PNL Constanța, liberalii trebuie să-și arunce în luptă boboceii din curtea organizației, "oameni 100% noi și curați", după cum anunțau cu surle și trâmbițe mai marii partidului. Că măsura propusă de Dragomir nu le-a picat deloc bine colegilor deputați și senatori de la Constanța, asta a fost ușor de anticipat, mai ales că s-a lăsat și cu ceva demisii.


De asemenea, tânăra Gabriela Horga, cea despre care se vorbea că va deschide lista de deputați a PNL Constanța, a stârnit o adevărată furtună în organizație. Văzută ca un implant nepotrivit făcut de conducerea centrală a partidului, candidatura acesteia a fost aprig contestată atât de o parte a colegilor, dar mai ales de presa constănțeană, după ce s-a aflat că doamna în cauză este abonată, prin firmele în care este acționară, la bani publici. Și nu puțini, ci vreo câteva milioane de lei. Surse din cadrul PNL Constanța ne-au declarat că numele ei a fost șters de pe lista de candidați, locul său fiind luat de o liberală foarte bine apreciată la Constanța. La Senat nu va fi nicio surpriză să îl aflăm în capul listei de Vergil Chițac, fostul candidat al partidului la funcția de primar al Constanței. 


Se lucrează!
În rest, timp mai e destul pentru a fi bătută în cuie fiecare candidatură, după cum mărturisește și președintele organizației, Gheorghe Dragomir. 


"Nu avem lista definitivată, lucrăm la ea. Sunt discuții, trebuie să stau de vorbă cu toți primarii, cu fiecare candidat în parte, să luăm cea mai bună decizie. Astfel, în momentul de față nu putem vorbi despre poziții pe listă sau candidați eligibili și neeligibili. După ce o definitivăm, lista va fi supusă aprobării în forumurile interne ale organizației și abia apoi va fi validată de conducerea centrală a PNL", a declarat Gheorghe Dragomir. 


Liderul PNL a ținut să precizeze însă că nu se va face rabat de la decizia sa, însușită în cele din urmă de întreaga organizație, de a trimite în alegerile parlamentare doar oameni noi, care nu sunt sau au mai fost parlamentari. Văzut ca un punct zero în reformarea clasei politice, dar și a Parlamentului, inițiativa de la Constanța a fost însușită ulterior de mai multe organizații județene din țară, dar și de București. "Cu siguranță vor fi doar nume 100% noi pe listele de candidați la parlamentare. Nu este vorba despre o revoluție sau o modă în PNL, ci este doar o idee pornită de la mine, în urma discuțiilor cu cetățenii. Oamenii ne cer să ne înnoim, să reformăm și nu putem face lucrul acesta decât promovând oameni tineri, oameni noi, oameni ireproșabili. Mă bucur că i-am inspirat și pe colegii mei din alte județe, fiindcă eu chiar consider că era nevoie de o asemenea schimbare", a precizat liderul PNL Constanța. 


În altă ordine de idei, liberalii constănțeni și-au propus ca în urma alegerilor din 11 decembrie să câștige cel puțin 6 mandate de parlamentari: 2 sena-tori și 4 deputați. "Noi vrem și suntem convinși că vom reuși mult mai mult. Acest target ar însemna doar păstrarea votului din alegerile locale. De aceea, plecăm de la minimum 6 locuri eligibile. Veți vedea însă că prin calitatea candidaților noștri, oameni de valoare, foarte buni profesioniști, din domenii variate, oameni care se bazează pe un trecut cinstit și performant, vom reuși să convingem constănțenii de bunele noastre intenții. Așa cum am făcut, de altfel, și în alegerile locale din această vară", a mai completat Robert Boroianu, vicepreședintele PNL Constanța. 


Articole din Politică-Administrație

Pagina a fost generata in 0.2573 secunde