PNL cere Guvernului organizarea alegerilor pentru funcțiile publice vacante

86
PNL cere Guvernului organizarea alegerilor pentru funcțiile publice vacante - pnlcereguvernului-1422189773.jpg

Articole de la același autor

PNL solicită Guvernului organizarea, în regim de urgență, a alegerilor parțiale în toate circumscripțiile care au depășit termenul legal de 90 de zile, după vacantarea funcțiilor publice alese.

Liderii PNL au adoptat, zilele trecute, la Iași, o rezoluție prin care își manifestă nemulțumirea față de refuzul repetat al PSD de a organiza alegeri parțiale pentru cele șase funcții de parlamentari, cele 26 de funcții de primari și cele trei funcții de președinți de consilii județene care au devenit vacante.

"În cazul a 18 primării, a cinci cazuri de par-lamentari și a unui consiliu județean, Guvernul a încălcat deja legea, refuzând să organizeze alegeri parțiale în termenul legal de 90 de zile. Pentru celelalte situații se poate vorbi doar despre forțarea termenului limită, în acest moment", se afirmă în Rezoluția PNL.

Liberalii consideră că "alegerile, dreptul la vot și legea nu pot fi negociate", punând amânarea organizării alegerilor pe seama temerii PSD "să nu piardă alegerile".

Potrivit aceleași rezoluții, liderii PNL își rezervă dreptul de a acționa Guvernul în justiție, dacă această cerință va rămâne fără un răspuns adecvat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6158 secunde