PNL caută soluții pentru ca primarii să nu mai fie aduși la stadiul de milogi

700
PNL caută soluții pentru ca primarii să nu mai fie aduși la stadiul de milogi - pnlbun-1525607796.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul acestei săptămâni, reprezentanți ai filialelor liberale din Galați, Brăila, Vrancea, Buzău și Constanța au fost prezenți la Tulcea, pentru prima întâlnire din acest an a regionalei de Sud-Est a Partidului Național Liberal. 


"În calitate de secretar regional, împreună cu domnul vicepreședinte regional Victor Paul Dobre și conducerea filialei Tulcea, am organizat în acest sens întâlniri ale fiecărei filiale județene cu conducerea națională a partidului, domnul președinte Ludovic Orban, secretarul general Robert Sighiartau și purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Danca onorându-ne cu prezența lor", a transmis liberalul constănțean Bogdan Bola.


El a explicat că, timp de două zile, liderii filialelor județene, primarii și oamenii de afaceri liberali au exprimat la unison, dincolo de situațiile concrete cu care se confruntă zi de zi în administrația publică, nevoia stringentă de schimbare prin convingerea electoratului că programul și soluțiile PNL reprezintă o alternativă reală la minciunile și demagogia social democraților.


Filiala PNL Constanța, prin vocea președintelui său, deputatul Bogdan Huțucă, consideră că Partidul Național Liberal trebuie să caute soluții serioase pentru o autonomie reală a administrațiilor locale, pentru ca primarii să nu mai fie aduși în stadiul de milogi, obligați să stea cu zilele pe la ușile diferitelor instituții publice controlate politic. În acest sens, s-a amintit faptul că PNL va depune în Parlament un proiect de lege pentru transferul integral al impozitului pe venit către autoritățile locale, deși cei de la PSD au susținut această inițiativă în timpul campaniei electorale, uitând însă repede și de această promisiune.


"În două-trei săptămâni, urmează să depunem un proiect de lege prin care autoritățile locale să nu mai plătească taxe la stat și companiile de stat pentru obținerea avizelor necesare realizării unor obiective. Trebuie construit un sistem care să le permită comunităților să aibă resursele financiare necesare dezvoltării. Trebuie să facem reformă. Guvernele liberale aveau nouă ministere. În Europa, media pe guvern este de 13-14 ministere. Ce să faci cu 28 de ministere care se calcă pe bătătură și care nu fac altceva decât să-și inventeze atribuții care nu înseamnă decât noi stavile impuse în calea inițiativei individuale", a menționat Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.076 secunde