PNL are amendamente la proiectul de buget al Constanței. Ce propuneri au liberalii

687
PNL are amendamente la proiectul de buget al Constanței. Ce propuneri au liberalii - fondpnlamendamente-1581023472.jpg

Articole de la același autor

Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a transmis, ieri, că reprezentanții formațiunii politice pe care o conduce pe plan local au depus mai multe amendamente la proiectul de buget al Municipiului Constanța pe anul 2020. 


"PNL Constanța a luat act cu îngrijorare de propunerea de buget înaintată spre consultare publică de primarul Decebal Făgădău, care sacrifică, pentru al patrulea an la rând, investițiile și dezvoltarea Constanței în favoarea măsurilor populiste cu vădită tentă electorală.


În acest sens, PNL Constanța, prin intermediul consilierilor locali municipali, a depus o serie de amendamente la proiectul de buget local în încercarea de a mai salva ce se mai poate din mâinile acestei administrații dezastruoase", a anunțat Bogdan Huțucă. 


El a spus că liberalii cer investiții serioase în Sănătate, considerând că  este nevoie de fonduri suplimentare pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
 
"Dacă domnul Decebal Făgădău a prevăzut doar 700.000 lei pentru lucrări curente de întreținere, în situația în care unitatea medicală se află în categoria 5 de acreditare, PNL solicită alocarea urgentă de sume pentru construirea unui spațiu pentru aparatura performantă achiziționată și neexploatată, înființarea unui laborator de cercetare pentru boli infecțioase și dotări aferente care să crească performanța actului medical", a explicat liderul liberalilor de la malul mării. 


XXX 
O altă categorie vizată de liberali este cea referitoare la sport. Drept urmare, PNL Constanța a transmis că nu este de acord cu finanțarea cluburilor sportive private, dar, în schimb, dorește investiții în copii și în baze sportive noi și moderne. În plus, liberalii doresc construirea unei săli de sport pentru Liceul "Traian", construirea unei săli de sport pentru Școala nr. 37 și construirea unei săli de sport pentru Școala nr. 18. 


Totodată, liberalii mai solicită premierea elevilor premiați la olimpiadele și concursurile școlare naționale și internaționale cu suma de 10.000 lei/elev. 


"Am mai propus alocarea sumelor necesare pentru implementarea proiectelor depuse anterior de consilierii PNL: reabilitarea scărilor de acces spre plaja Modern; recondiționarea și modernizarea pasajului subteran de la Gară; construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierul Faleză Sud și Km 4-5", a mai spus liderul liberalilor din Constanța, Bogdan Huțucă. 
Alte amendamente propuse se referă la finanțarea unor proiecte privind creșterea eficienței energetice, construcția de platforme subterane cu containere, alocarea unei sume cu 25% mai mari pentru toaletarea copacilor și întreținerea spațiilor verzi, alocarea sumelor pentru finalizarea registrului spațiilor verzi, finalizarea lucrărilor pe str. Unirii și piața Filipescu, asfaltarea străzilor Micșunelelor, Rozelor, Intrarea Ion Ursu, Prelungirea Câmpinei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9127 secunde