PMP propune eliminarea subvențiilor pentru partidele politice

254
PMP propune eliminarea subvențiilor pentru partidele politice - ddd-1580215750.jpg
Partidul Mișcarea Populară va depune săptămâna viitoare o inițiativă legislativă prin care propune eliminarea subvențiilor pentru partidele politice, a anunțat marți liderul formațiunii, Eugen Tomac. El consideră că "există o criză legată de resurse" și acestea pot fi obținute din eliminarea subvențiilor alocate partidelor politice, care pot funcționa "cu un minim necesar", potrivit Agerpres.

"PMP propune ca Parlamentul să adopte în această sesiune o inițiativă legislativă pe care noi o vom depune. Este inadmisibil să risipim foarte mulți bani pentru activitatea partidelor politice. Partidul nostru va propune eliminarea subvențiilor pentru partidele politice. Este un lucru de nepermis ca în viața politică românească să existe partide care n-au participat la alegeri, au participat doar la jocuri de culise și să beneficieze de subvenții. Credem că această economie pe care o vom face la bugetul de stat va fi foarte utilă pentru guvern pentru a găsi bani în plus și pentru pensii și pentru alocații. Cred că partidele își pot desfășura activitatea cu un minim necesar, astfel încât să facem economie la bugetul de stat", a declarat Tomac, la Parlament.

PMP a mai depus un amendament prin care cere ca președinții de consilii județene să fie aleși prin vot direct al cetățenilor. "Prin votul tuturor cetățenilor președintele de CJ să fie ales, în cele două tururi care sperăm că vor exista", a precizat Tomac. El a reafirmat că PMP este pentru eliminarea pensiilor speciale, "create din rațiuni politicianiste". "Trebuie să avem un sistem de pensii echilibrat, în funcție de cât am contribuit fiecare. O lege a pensiilor trebuie să reflecte realitatea în acord cu evoluția societății și cu situația economică, nicidecum aceste discrepanțe care creează umilință în societate. Tocmai de aceea vom vota pentru eliminarea pensiilor speciale", a mai spus liderul PMP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6128 secunde