PLUS Constanța, apel către autorități! "Alocați fondurile necesare desfășurării educației online!"

881
PLUS Constanța, apel către autorități!

Articole de la același autor

Reprezentanții PLUS Constanța solicită autorităților locale să intervină pentru asigurarea dreptului la educație în perioada pandemiei COVID-19.



"În această perioadă dificilă, autoritățile centrale și cele locale au găsit soluții utile pentru ca activitatea educațională să continue. Însă există situații în care elevii nu au resursele necesare pentru a accesa metodele de predare online. În această situație se află copiii care provin din familii cu venituri mici, fără posibilitatea reală de a cumpăra laptopuri, telefoane sau alte dispozitive IT care să le permită continuarea procesului de educație. De aceea, acești copii sunt încă odată expuși fenomenului de discriminare, fiind în imposibilitatea de a participa, alături de ceilalți colegi, la procesul educațional", a declarat Lucian Muflic, președintele PLUS Constanța, în numele Biroului Județean PLUS Constanța.


El a adăugat că Organizația Județeană PLUS Constanța a trimis solicitări scrise către autoritățile publice locale pentru identificarea unor soluții rapide prin care elevilor aflați în această situație să li se asigure dreptul la educație.
"Facem apel către toate primăriile și consiliile locale, dar și către autoritățile județene, să aloce fonduri pentru dotarea școlilor cu dispozitive IT (laptop, tabletă) cu acces la internet necesare desfășurării educației online. PLUS Constanța își pune la dispoziție toate resursele, competențele, contactele și timpul în sprijinul comunității și autorităților locale", a mai spus președintele PLUS Constanța Lucian Muflic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4112 secunde