Plenul Parlamentului dezbate miercuri solicitarea de revocare a lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului

239
Plenul Parlamentului dezbate miercuri solicitarea de revocare a lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului - renateweber-1623830033.jpg

Articole recomandate

Plenul reunit al Parlamentului se va reuni miercuri, de la ora 13:00, pentru a dezbate solicitarea de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a lui Renate Weber, au decis Birourile permanente reunite.


“Comisiile juridice se vor reuni pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile PNL, USR PLUS şi UDMR şi vor pregăti până la ora de începere a plenului raportul şi proiectul de hotărâre de revocare”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.


Orban a menţionat că îi reproşează lui Renate Weber încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării.


Acesta a precizat că, până la finalul sesiunii parlamentare, va exista un nou avocat al poporului.


Parlamentul a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe anii 2018, 2019 şi 2020.


Renate Weber susţine, într-un comunicat de presă, că respingerea rapoartelor nu duce, însă, la demiterea sa şi acuză încălcări ale Constituţiei în procedura de demitere.


Conform Legii de organizare şi funcţionare a instituţiei Avocatul Poporului, mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie, incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.


Actualul Avocat al Poporului, Renate Weber, a fost numită în funcţie în iullie 2019.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8834 secunde