Proiect de Hotărâre Consiliu Local

Plata parcării prin sms, în Constanța și Mamaia, ar putea redeveni obligatorie

2083

Articole de la același autor

Unul dintre proiectele de hotărâre propuse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța, joi, 30 iulie, vizează introducerea amenzilor pentru cei care nu plătesc parcarea în municipiu și în stațiunea Mamaia.

Inițiativa îi aparține primarului Decebal Făgădău și vine în condițiile în care Regulamentul parcărilor a fost anulat în instanță și plata prin sms este reglementată, potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, doar printr-o Hotărâre a Consiliului Local Constanța din anul 2017.

Consilierii locali vor trebui să își exprime votul pentru Hotărârea privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța. Hotărârea prevede amenzi și oferă Poliției Locale cadrul legal pentru a-i sancționa pe șoferii care nu achită locul de parcare.

Proiectul de hotărâre a fost redactat "ținând cont de faptul că anularea HCL nr. 235/2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța a avut ca efect creștere substanțială a sesizărilor către Direcția Generală Poliția Locală (aproximativ 446 de sesizări), formulate atât de persoane fizice, cât și juridice, ce au ca obiect utilizarea fără drept a locurilor de parcare, și considerând necesară și urgentă reglementarea unor contravenții și sancțiuni corelative în scopul disciplinării și respectării dreptului de utilizare temporară a locului de parcare ce se naște din plata taxelor și tarifelor aferente către bugetul local", după cum este precizat în textul actului normativ.



Amenzi între 200 și 600 de lei


Astfel, dacă proiectul va primi aviz favorabil, utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilit de către Consiliul Local prin hotărâre, blocarea unui loc de parcare deja atribuit și ocuparea unui loc de parcare destinat parcării sau încărcării autovehiculelor electrice, hybrid plug-in cu un alt autovehicul devin contravenții. Amenzile pentru neplata taxei de parcare sau blocarea unui loc vor fi, din luna august, de la 200 la 600 de lei, iar pentru ocuparea locurilor destinate încărcării mașinilor electrice, de la 200 la 400 de lei. Sancțiunea va fi aplicată persoanelor fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, iar constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor vor fi făcute de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice sau circulația rutieră.

Hotărârea va intra în vigoare și va deveni obligatorie în termen de 10 zile de la data aducerii la cunoștință publică. Așadar, dacă va fi votat proiectul pe 30 iulie, chiar din 10 august, oricine își parchează mașina în parcările publice marcate din Constanța și Mamaia va trebui să achite taxa prin sms.

Plata parcării se poate face la numărul scurt 7475, online sau prin aplicația CT Parking. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5462 secunde