Ping-pong cu Cazinoul din Constanța. Nu mai e de vânzare!

1412
9
Ping-pong cu Cazinoul din Constanța. Nu mai e de vânzare! - cazino22-1361297943.jpg

Articole de la același autor

Soarta Cazinoului din Constanța se află la mâna aleșilor locali. După ce, ultima dată, consilierii stabiliseră că cel mai bine ar fi ca simbolul orașului să fie scos la vânzare către investitori străini, la ultima ședință, primarul Radu Mazăre a anunțat că nu aceasta este cea mai bună soluție. 

"Nu mai vindem Cazinoul. Am discutat, ne-am gândit bine și nu aceasta este cea mai bună soluție. Deci, nu-l mai vindem. Am avut niște discuții și cu Nicușor Constantinescu și ne-a promis că ne va ajuta. O să îl renovăm cu fonduri europene, deoarece s-au găsit soluții pe această variantă, în sensul că au rămas niște bani care nu au fost atrași și cu ajutorul unor specialiști în domeniu sperăm să rezolvăm atragerea fondurilor respective", a declarat primarul Radu Mazăre.

Anul trecut, Mazăre spunea consilierilor locali că singura soluție pentru a scăpa de obligația Cazinoului din Constanța este vânzarea lui către investitori străini, printr-o licitație internațională.

Anunțul primarului a stârnit un val de reacții din partea fostului prefect al județului Constanța, Claudiu Palaz, a președintelui PDL Constanța, Gigi Chiru, și a două asociații civice, care s-au opus vânzării monumentului. De altfel, atât Chiru, cât și Palaz aveau, în platforma electorală prin care doreau câștigarea Primăriei Constanța, ca obiectiv reabilitarea Cazinoului și introducerea lui în circuitul turistic. În acest sens, au fost făcute chiar intervenții la ministrul Elena Udrea, care le-a întins o mână de ajutor și a promis că va reabilita Cazinoul din Constanța.

Drept urmare, în toamna anului trecut, Cazinoul Constanța a fost trecut din administrarea Primăriei Municipiului Constanța în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDTR), pentru a fi consolidat și restaurat prin Compania Națională de Investiții, subordonată ministerului.

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul urma să fie predat pentru administrare Consiliului Local Constanța și redat circuitului public.

Guvernul a aprobat în ședința din 4 ianuarie 2012 indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului Constanța. Valoarea totală aprobată a investiției era de 39.229.000 de lei, inclusiv TVA. Investiția urma să fie finanțată prin bugetul MDTR.

Pentru anul 2012, fusese alocată suma de 10 milioane de lei, din care reprezentanții MDRT au anunțat că au redus trei milioane de lei.

În martie 2012, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Cristian Petrescu, declara, la Constanța, că speră ca în cel mult trei luni să înceapă lucrările de reabilitare a Cazinoului din Constanța, acestea urmând să fie finalizate în maxim doi ani.

Între timp, a apărut noul Guvern Ponta, care a sistat fondurile alocate pentru Cazinoul din Constanța.

Recent, senatorul democrat-liberal Gigi Chiru a formulat un amendament la Legea bugetului prin care solicita bani pentru reabilitarea Cazinoului, dar parlamentarii au votat împotrivă.

Comentează știrea

ath
20 februarie 2013
Intre timp...

Intre timp,o parte din viata noastra s-a scurs. Aici este necazul. Daca alesii neamului au sapte vieti,noi avem doar o viata. Nu avem timp sa asteptam. Cine s-a nascut in 1990,azi are la randul lui cel putin un copil. O generatie a crescut,o alta generatie aproape ca s-a prapadit. Cine a avut 40 de ani in anul 1990, azi are 63 de ani.Cine a avut 63 de ani in 1990 si a sperat ca va fi mai bine,azi este in cimitir. Cat timp vreti sa mai asteptam ? Celor care au o varsta mai mare de 60 de ani,le propun un exercitiu de imaginatie. Razboiul s-a terminat in 1945. Europa si Romania aratau ca dupa un dezastru: orase distruse,foamete, disperare,lipsa de locuinte si multa saracie. Acum aduceti-va aminte cum arata Europa(Romania) dupa 23 de ani de la razboi,adica in anul 1968. In anul 1968 Europa era complet refacuta.Despre razboi se pomenea numai in cartile de istorie. Am dat acest exemplu ca sa putem masura "succesurile" noastre din ultimii 23 de ani. La sfarsitul razboiului Romania avea cam 16 milioane de locuitori. In 1990 Romania avea peste 23 de milioane de locuitori. Ma uit cu cata seninatate politrucii de azi spun ca Romania are o populatie de 18 milioane de locuitori. Ba,chiar se bucura ca cifra asta ar da bine la un referendum. Politrucii naibii,se bucura ca in 23 de ani au disparut 3-4 milioane de romani. Si atunci,ce vreti sa mai discutam despre patrimoniul national,parcuri,iarba verde,flori sau despre un amarat de cazinou. Cineva trebuie sa dea socoteala pentru toate distrugerile astea.Eu am mai spus ca daca as fi in locul lui Mazare as dormi incaltat si cu valiza la usa. In tot cazul,eu nu mi-as dori sa ajung un om bogat intr-o tara saraca.Este foarte periculos.Daca nu eu,copii mei vor trai in nesiguranta.

un cetatean
20 februarie 2013
UN NEMERNIC

Daca vreți să vedeți adevărul acest Măscărici nu a făcut nimic în Constanța ( putin asfalt si câteva becuri ) dar a distrus aproape tot ce se putea distruge : Faleza Cazinoul Tramvaiul Parcurile Zona industrială Trotuarele Teatrul Fantasio Teatrul de Balet Revista Tomis Speranța . Noi în Constanța nu avem o clădire care să fie PRIMĂRIA...

admirator
20 februarie 2013
atentie!

Restaurarea cazinoului nu e asa scumpa cum zicea el. Daca se cer si fonduri europene... e pe gratis. Doar ca el avea alte intentii : sa-l vanda -pe 2 lei, normal- la prieteni. Sau chiar la firmele lui. Acum, poate da o lovitura si mai mare: il restaureaza pe gratis si-l inchiriaza la pret preferential cui vrea. De asta trebuie insistat ca dupa restaurare, cazinoul sa treaca fie alocat unei institutii de stat. Nu sa fie inchiriat la prieteni dubiosi, cum a mai fost. (Mazare l-a inchiriat in buna stare la inceputul mandatelor lui. Si uite cum a ajuns.) Trebuie sa fiti cu ochii pe el! Ii merge mintea numai la prostii...

un drogat cretin
20 februarie 2013
PRIMAR????

CE NU INTELEG EU ESTE CA TOATE LUMEA SE PLANGE DE EL, DAR TOTUSI ESTE DE ATATIA ANI PRIMAR: ORI SUNT TOTI CONTANTENII BATUTI IN CAP ORI SUNT TOTI PENSIONARI................. CONSTANTA ESTE CEL MAI URAT ORAS DIN TARA: VIN NAVE DE CROAZIERA DIN STRAINATATE IAR TURISTII CARE VIZITAZA ORASUL SUNT MAI MULT DECAT SOCATI: ATAT MIZERIE SI CLADIRI CARE STAU SA PICE. COPIII INTREABA DACA AICI A FOST RAZBOI: IN IRAK E MAI CURAT DECAT AICI !!!!!!!!!!!!!!! RUSINE - MAZARE MERITA PUS LA ZID IMPREUNA CU RESTUL DE PARAZITI SI CU CEI CARE-L VOTAZA.

sictirit
20 februarie 2013
cheta

sa facea il impuscam ...e singura sansa ...ori sa il dam hrana la crocodili

alin
20 februarie 2013
.,...

Cel mai mare hot al tuturor timpurilor , pe care l-a avut acest oras!! Paradoxal , este sustinut de "cinstitii orasului" . Adica , de cei carora le da un pui si-un kg de sare , sa-l voteze pana la moarte !!:)))) De cel mai mare pret al gigacaloriei , "cinstitii " orasului n-au auzit , pt ca au copii care se ocupa de asta . De "proprietarii " facuti peste noapte prin zona peninsulara , n-au auzit !! De terenuri devenite peste noapte "proprietati " , n-au auzit !!Sa fiti sanatosi iubitii nostri bunici , si "DA " , pana ce moartea va va despartii !! :))))

NEA MIELU
23 februarie 2013
BLA,BLA,BLA

TOATE CAZINOURILE DIN FRANTA SUNT PROPRIETATEA UNEI FAMILII CARE ERA INTERESATA DE CAZINOUL DIN CONSTANTA,INSA CA OAMENI DE AFACERE AVIZATI AU INTELES REPEDE CU CINE AU DE AFACE. HOTUL,PARANOICUL,INCOMPETENTUL ORASULUI ESTE CUNOSCUT IN OCCIDENT CA MASCARICI CU AERE DE PRIMAR. IAR VOI DE LA CUGET ATI MAI PUBLICAT ACEST ARTICOL,CU MICI MODIFICARI.

louboutin femme
5 mai 2014

Demandez au Canadien Mark Fast qui défilait ici pour la première fois, il y a six mois. louboutin femme https://fr-fr.facebook.com/louboutinfemme

i spy sunglasses
28 mai 2014
i spy sunglasses

Stiri Politică : Ping-pong cu Cazinoul din Constanța. Nu mai e de vânzare! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online i spy sunglasses http://iomethiopia.org/spy/?d=73&k=i+spy+sunglasses

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Social : De ce vrea Mazăre să pună mâna pe CET?
Pagina a fost generata in 0.6394 secunde