Pierde primarul din Techirghiol majoritatea în Consiliul Local?

Marţi, 07 Octombrie 2014
457
Social-democrații constănțeni sunt hotărâți să profite de ordonanța lui Dragnea, care permite trecerea oricărui ales de la partidul pe listele căruia a candidat la un alt partid fără să-și piardă funcția. 


Zilele trecute, PSD Constanța a anunțat că se mândrește cu faptul că Zanfir Iorguș împreună cu încă nouă membri ai PDL Mangalia, din care șase sunt consilieri locali, au trecut la PSD. Tot ei au spus că lucrurile nu se opresc aici, deoarece, după ruperea USL, își doresc să aibă majoritate în toate consiliile locale importante din județul Constanța. 


"Odată cu ordonanța privind migrația aleșilor locali, pe noi, la Constanța, nu ne-a preocupat să batem recordul de primari sau consilieri pe care să-i înregimentăm la PSD. Ne-a preocupat, făcând o analiză punctuală, ca în fiecare localitate să ne consolidăm poziția, să ne creăm o majoritate. Cred că este un lucru pozitiv. Lucrul acesta l-am făcut în tot județul unde am putut, și mă refer aici la Murfatlar, Hârșova, localități importante. Ne-am preocupat să creăm aceste majorități. Până la urmă, asta este esența unei politici sănătoase a unui partid, în ceea ce privește organizațiile, pentru că toată activitatea se reflectă prin ceea ce se întâmplă la nivel local", a declarat secretarul general al PSD Constanța, Cristinel Dragomir. 


El a mai adăugat că, după Mangalia, o altă localitate vizată este Techirghiol, unde lucrurile nu mai merg cum trebuie de când social-democrata Adriana Șlincu a fost schimbată din funcția de viceprimar. "Am găsit soluția la Techirghiol. Luăm doi consilieri. Sunt doi consilieri de la PNL care merg la PLR, iar pe cei de la PDL îi luăm noi. Sunt doi consilieri care vor trece la PSD și astfel vom avea șapte consilieri ai PSD din cei 15. Sperăm să formăm o majoritate și acolo", a spus Cristinel Dragomir. 


În altă ordine de idei, dacă în cadrul Consiliului Local Techirghiol lucrurile au mers bine atâta timp cât a funcționat USL, de la ruperea protocolului, au început să apară discuțiile, totul culminând cu schimbarea vi-ceprimarului PSD, Adriana Șlincu, lucru care i-a nemulțumit nespus de mult și pe liderii PSD de la județ. În aceste condiții, este de înțeles de ce, în aceste momente, social-democrații intenționează să-și mărească forțele în Consiliul Local. 


Pe de altă parte, există voci care susțin că cei de la PSD l-ar fi "ofertat" chiar și pe primarul Adrian Stan să treacă de la PNL la PSD, lucru pe care edilul l-a refuzat. 


Contactat telefonic, primarul Adrian Stan a negat o eventuală ofertă de la PSD, dar și plecarea anumitor consilieri de la un partid la altul. "Nu am primit nicio propunere de a pleca la PSD. Cred că nici măcar nu le-a trecut așa ceva prin cap, deoarece sunt mult prea vechi în PNL ca să plec din acest partid. Nu știu și nu am fost informat de plecarea consilierilor de la un partid la altul. Eu am primit o singură informare din partea consilierului local Florea Constandin, care m-a anunțat că își dă demisia din PDL și rămâne independent. Nu știu ce să zic despre plecarea celorlalți, poate sunt simple zvonuri, cert este că nu am fost informat. Vom vedea pe viitor ce se întâmplă, cel mai probabil la prima ședință a Consiliului Local, care va avea loc în jurul datei de 20 octombrie", a declarat edilul localității Techirghiol, Adrian Stan.


Pagina a fost generata in 0.4463 secunde