Pentru ce împrumută consilierii județeni șapte milioane de euro

502

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au întâlnit, ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare pentru a lua în discuție un singur proiect de hotărâre foarte important pentru județul Constanța. Acțiunea a debutat cu ascultarea imnului național și Hora Unirii.
Prezent la întâlnire, consilierul județean PDL Ionel Manafu și, totodată, director al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, a solicitat colegilor săi să lase pentru anul acesta disputele politice și să dea un exemplu, prin CJC, de bună cooperare în interesul oamenilor. Ținând cont de controversele din trecut, discursul său, scurt dar la obiect, a adus zâmbetele pe fețele mai multor consilieri din tabăra PSD-PNL care au spus că îi mai lipsea doar stegulețul alb din mână pentru a face pace în CJC.
După acest moment, aleșii județeni au supus votului proiectul aflat pe ordinea de zi, privind aprobarea contractării unui împrumut intern în valoare de 6.700.000 de euro pentru achiziția de echipamente și aparatură medicală necesare funcționării Secției de Ortopedie, Traumatologie și Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Împrumutul va fi acordat pe o perioadă de 20 de ani.
Potrivit reprezentanților CJC, Secția de Ortopedie, Traumatologie și Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța va fi cea mai modernă din țară și va avea patru săli de operație. În plus, aici vor lucra șase medici aduși de la Spitalul Floreasca care se vor muta la Constanța împreună cu familiile lor.
În altă ordine de idei, reprezentanții CJC au susținut că, un proiect similar există și pentru Secțiile de Chirurgie Pediatrică și Oncologie.
În plus, la ședința de ieri, s-a anunțat că în luna februarie se va deschide în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța o secție de Cardiologie Intervențională în parteneriat public privat, ea fiind deja în amenajare în cadrul Unității de Primire Urgențe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4463 secunde