Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan:

"Pentru a emite pretenții pentru o viitoare guvernare, trebuie să pui umărul la curățarea răului"

Luni, 25 Iunie 2018
277
Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, consideră că cine are pretenții pentru o viitoare guvernare "trebuie să pună umărul la curățarea răului generat pe obsesiile lui Liviu Dragnea", informează Agerpres.

"Participarea la demiterea acestui guvern incompetent patronat de infractori ar trebui să se facă fără condiții. Angajamentul de a scăpa România de acest guvern incoerent este o obligație față de țară și români. Odată rezolvată această urgență, adică demis guvernul, procedura e cât se poate de simplă: vor fi consultări și partidele vor trebui să găsească soluții pentru înlocuirea majorității actuale și asigurarea unui nou guvern. Cel care ajunge să fie prim-ministru va trebui să aibă o majoritate în spate. Este evident că, dacă se va contura varianta unui guvern liberal, propunerea noastră de prim-ministru e președintele partidului", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ea a adăugat că niciodată o moțiune de cenzură nu a fost mai urgentă și cu o miză atât de mare în privința viitorului, ca cea care va fi supusă votului miercuri, în Parlament.

"Este imperios pentru România ca această moțiune să treacă și nu doar să demitem un prim-ministru numit Viorica Dăncilă, ci să trimitem acasă și să înlăturăm un regim, regimul Dragnea. Dacă nu vom reuși să găsim acea masă critică să treacă moțiunea de cenzură, riscăm instaurarea unui regim autoritar, care să pună apărarea infractorilor sau să transforme apărarea infractorilor într-o politică de stat. La anticipate ar fi ideal să ajungem, însă este foarte greu. Ar însemna ca o majoritate din numărul parlamentarilor de două ori să respingă prim-ministrul propus. Pentru a emite pretenții pentru o viitoare guvernare, trebuie să pui umărul la curățarea răului generat pe obsesiile lui Liviu Dragnea. E nevoie de manifestarea angajamentului că România e pe primul loc", a mai scris Raluca Turcan.

Pagina a fost generata in 0.245 secunde