Pedelistul Ionel Manafu revine asupra deciziei: nu mai demisionează din BPJ

1631
Pedelistul Ionel Manafu revine asupra deciziei: nu mai demisionează din BPJ - 79219948612cd052510d132c3071d1cc.jpg
Democrat-liberalul Ionel Manafu s-a răzgândit: revine asupra deciziei de a demisiona din Biroul Permanent Județean al PD-L Constanța și motivează că "ar fi fost o greșeală", fapt pentru care le mulțumește colegilor săi, dar menționează și că "a fost mai mult un gest de uz intern, un semnal între colegi, un semnal de unitate între membrii PD-L". Anunțul a fost făcut chiar de către democrat-liberal, la finalul săptămânii trecute. Reamintim că Manafu a anunțat conducerea județeană a partidului, în cursul zilei de vineri, că demisionează din BPJ, demisie care, însă, nu i-a fost acceptată. Duminică seară, consilierul județean al PD-L a revenit, însă, asupra deciziei sale, declarând că nu se mai retrage din structura de conducere a Organizației Județene.

"O chestie la mișto…"
Motivul a ceea ce, ulterior, a numit un impuls a fost, potrivit declarațiilor democrat-liberalului, faptul că a existat, la un moment dat, impresia că fostul director general al Oil Terminal SA Constanța, Vasile Miu, "a fost ajutat din anumite sfere din zona minis-terului (n.r. – Ministerul Economiei)". Minister care, precizăm, a revenit democrat-liberalilor după formarea coaliției de guvernare cu PSD. Mai exact, Manafu a menționat, în acest context, că ceea ce l-a deranjat cel mai mult a fost că, înainte de schimbarea din funcție, "Miu a schimbat organigrama": "M-a călcat în picioare pe ultima sută de metri, a schimbat organigrama așa… ca o chestie la mișto, ca să zic așa, deși mărturisesc că nu agreez expresia asta", a explicat Manafu. Totodată, el a recunoscut și că indignarea sa se acumulase în ultimele luni, și asta pentru că experiența sa profesională nu era folosită. "Nu sunt adeptul intervenției politicii în partea profesională, dar partidul avea, totuși, un inginer petrolist la Oil Terminal (n.r. - Ionel Manafu este, de profesie, inginer petrolist), ori eu sunt din februarie, de când m-am angajat, director de logistică. Nu vreau să fiu numărul 1 la Oil Terminal, vreau să-mi fie folosită experiența, pe partea de investiții, de dezvoltare, pe partea tehnică", a atras atenția Manafu.
Cât despre Silviu Wagner, noul director general al Oil Terminal, numit prin decizie a ministrului Economiei, Adriean Videanu, chiar în ziua intenției lui Manafu de a demisiona, acesta din urmă a declarat: "Nu mă deranjează, atâta vreme cât numirea a venit de la ministrul meu. Recunosc, nu îi cunosc capacitățile domnului Wagner, nu îi cunosc viziunea".
Cu toate acestea, din spusele lui Manafu a răzbătut, totuși, speranța că, cel puțin de acum înainte, din punct de vedere profesional nu va mai avea motive de nemulțumire: "Poate se vor regla lucrurile, în sensul pregătirii mele. Se va schimba și consiliul de administrație și vom discuta pe chestiuni concrete", a mai punctat consilierul județean democrat-liberal.

"Pot lucra foarte bine coordonator pe Colegiul 1"
Pornirea lui Manafu de a renunța la funcția de vicepreședinte al Organizației Județene a PD-L s-a stins, așadar, ca urmare a unei oarecare speranțe ca lucrurile să cunoască o altă direcție, în plan profesional, odată cu plecarea lui Vasile Miu de la Conducerea Oil Terminal. De altfel, însuși Manafu a declarat: "Mi-am dat seama că făceam o greșeală. În politică, e mai bine să ai răbdare, important e să-ți faci treaba".
Nu în ultimul rând, el a specificat și că și-a exprimat intenția de a coordona campania pentru alegerile prezidențiale din toamnă pe Colegiul 1.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2022 secunde