În timp ce Mazăre dansează samba

Pedeliștii și liberalii se ceartă pentru Cazino

1619
5
Pedeliștii și liberalii se ceartă pentru Cazino - falezacazino79511-1312831838.jpg

În comunicatul PDL-ului, se  menționează că, prin acțiunile sale, Ovidiu Cupșa a politizat campania "100 de zile pentru 100 de ani" dedicată salvării Cazinoului din Constanța. Democrat-liberalii constănțeni specifică faptul că, prin însușirea rolului de "manager de campanie", dar și de moderator principal de către Cupșa, campania a căpătat coloratură politică.
"Am remarcat politizarea mascată a campaniei, precum și a dez-baterii publice, prin însușirea rolului de «manager de campanie», dar și de moderator principal de către domnul Ovidiu Cupșa, consilier municipal și vicepreședinte al organizației județene a Partidului Național Liberal. Cum partidul domnului Ovidiu Cupșa este astăzi partener de uniune cu PSD, se poate concluziona că domnul Radu Mazăre și PSD sunt co-organizatori, din spatele cortinei, ai campaniei «100 de zile pentru 100 de ani»", se menționează în comunicat.
În text, se adaugă faptul că abordarea penelistului este "partizană", deoarece se pornește de la premiza că "nu se caută vinovatul pentru starea deplorabilă în care se regăsește Cazinoul, ci doar soluția pentru salvarea sa". "Managerul campaniei nu a făcut nicio referire la clauzele contractului de con-cesiune încheiat între municipa-litate și firma S.C. Queen Investments Inc. SRL, a cărui derulare a avut ca rezultat final avansarea stării de degradare a Cazinoului", explică autorul comunicatului, Mihai Petre.
Documentul amintește că Ovidiu Cupșa face parte din Comisia Consiliului Local Municipal care se ocupă în mod direct cu adminis-trarea domeniului public și privat, printre altele, și a Cazinoului. În acest context, spun pedeliștii, "managerul campaniei avea la îndemână toate elementele nece-sare pentru a prezenta opiniei publice atât contractul de concesiune și procesul verbal de predare-primire a clădirii Cazinoului de la concesionar, cât și bugetul municipalității".
De asemenea, în cadrul comunicatului, democrat-liberalii îi cer public "amicului Ovidiu Cupșa să aibă bărbăția de a opta între calitatea de lider al Asociației Absolvenților UMC Constanța și cea de vicepre-ședinte al PNL".
În ceea ce privește soluțiile prezentate de către Asociația Absolvenților UMC, comunicatul menționează că reabilitarea Cazinoului se poate face numai din bugetul municipalității și apreciază ideea de colectă publică drept "jignitoare".
"Niciun constănțean nu este vinovat că primarul Mazăre și-a petrecut marea majoritate a mandatelor sale prin țările calde sau pe catwalk, iar cu un an înain-tea campaniei electorale a observat starea avansată de degradare a Cazinoului. Plătim oricum foarte scump prețul iresponsabilității sale ca să ne permitem și luxul de a pierde unul dintre puținele simboluri naționale ale municipalității. Consider că soluția pentru reabilitarea Cazinoului se află în bugetul municipalității. Dacă eliminăm toate cheltuielile inutile, cu certitudine că vom găsi fondurile necesare", specifică liderul Organizației de Tineret a PDL.
Pedelistul amintește că preșe-dintele organizației județene Constanța a PDL, Christian Gigi Chiru, și-a asumat public faptul că, dacă primarul Radu Mazăre va promova proiectul de hotărâre privind vânzarea clădirii, va declanșa procedura de suspendare a sa din funcție.

Ce spune Ovidiu Cupșa
Referitor la comunicatul emis de către PDL, Ovidiu Cupșa a replicat:
"De când hotărăște Mihai Petre ce trebuie să fac eu, pe ce funcție trebuie să stau și pe ce funcție trebuie să rămân? Referitor la faptul că nu am vrut să găsim noi vinovatul, vă spun că noi nu suntem o asociație de procurori! Nu ne-am propus să găsim vinovații, pentru că nu avem această calitate. Scopul nostru a fost acela de a găsi un front comun de comunicare pentru liderii locali, indiferent de culoarea lor politică, care, în mod normal, nu discută între ei decât prin intermediul presei. Nu este nicio politizare și până la urmă, dacă ne ferim ca dracul de tămâie de politică, nu facem nimic. Nu puteam să ne întâlnim la colțul blocului să discutăm despre reabilitarea Cazinoului. I-am pus pe toți la o masă, și de la PDL, și de la PNL, și de la PSD, și de la minorități și, zic eu, am reușit să facem ceva. Primarul a acceptat să mai amâne punerea pe ordinea de zi a proiectului de vânzare, a decis predarea pentru suma de 1 leu, nu pentru suma reală la care este evaluat Cazinoul. Sunt doi pași înainte. Îl invit pe domnul Petre să facă acțiuni cu rezultate similare. De altfel, noi nici nu permitem să dăm în cineva, nici în Mazăre, nici în prefect, în nimeni, pentru că pe noi ne interesează ca toți să colaboreze și să se alăture inițiativei. Pe mine personal mă interesează reacția publică și am demarat această inițiativă ca simplu cetățean care, întâmplător, are și funcția de consilier, despre care, drept să vă spun, nu-mi dă foarte mare putere decizională", a declarat Ovidiu Cupșa.
Acesta a specificat că acțiunile din cadrul campaniei vor continua, iar în data de 15 august, va fi organizat un eveniment dedicat Zilei Marinei și implicit Zilei Cazinoului, care va fi finanțat din banii Asociației Absolvenților UMC.



Comentează știrea

ath
9 august 2011
Closetul baronilor,by Radu Mazare

Act 3 scena 1:Un bar din fosta statiune Mamaia.Este ora 4 dimineata.La dreapta,in planul intai o usa din termopan,in planul al doilea o masa cu doua sticle goale si trei dansatoare.Pe un perete,sta agatat un afis negru afumat,este simbolul orasului. RADU MAZARE(striga nervos): Cazinoul ? Cazinoul il dau pe un leu,ca nu este al meu.Il dau pe un leu,ca n-am ce sa beu. Ovidiu Cupsa pare mai interesat de soarta turismului romanesc. Se concentreaza,baga degetul in nas,mai face o biluta si o arunca pe jos. OVIDIU CUPSA(se lumineaza la fata):M-am gandit.Sa le dam de baut,sa-i chemam pe toti la masa noastra,si de la PDL,si de la PNL,si de la PSD,si de la minoritati. Platesc eu.Pe mine personal mă interesează erecția publica la viitoarele alegeri și pornesc această inițiativă ca simplu cetățean roman.(i-au dat lacrimile)

rex
9 august 2011
DOBITOCII

gasca de lacuste numita pd,face campanie electorala in fiecare zi aplicind principiul "scopul scuza mijloacele", injurand in stanga si in dreapta pe oricine nu este cu ei 9si au din ce in ce mai putini dobitoci ce le canta in struna.

Constantin
9 august 2011
Ce vorbesti, nene rex???

Rex-ule, si nu avem dreptate? Ce a facut seful tau de partid cu cazinoul? Nimik!!! Ce face cu parcurile? Le distruge, implantand cladiri si biserici!!! Ce face cu transportul electrificat? Nimik, s-a omorat, a desfiintat si liniile electrice, cabluri de cupru care...unde sunt? le are intr-o magazie, sau le-a ,,valorificat" ? Ce face cu pistele velo? Nimik, pentru ca e o aventura sa iesi cu bicicleta in oras!!! Ce face de 11 ani cu peninsula? Nimik, e o ruina!!! Dar dam pachete, la batrani, aceiasi batrani care nu-si iau pensii decente, datorita prietenilor tai ilici, nastase, ponta, mitrea, agaton, hrebenciuk, care prin privatizarile bancilor, petrom-ului, distributiei de gaz, electricitate, AU DIMINUAT INTRARILE LA BUGET!!! Au luat infractorii masuri contra lucrului la negru? Vezi ca am un prieten, la telegraf, care multumeste pdl-ului ca astfel are si el carte de munca....Nu suntem dobitoci ce cantam in struna cuiva..........suntem cei ce o sa-i dam vacanta stelei din fruntea ta, mazarenicusor!!! Te astept cu comentarii daca cele scrise mai sus, punctual, le poti nega!!! Dac la obiect, fara injurii subumane!! Iti doresc, numai bine!!!

Ciucurel
9 august 2011
RE: Closetul baronilor

Nene Iancule, ia-te de centura, da-te cu curu' de pamant si lasa-te de scris. Imaginea e vintage, da ai uitat de un trabuc si de alte detalii importante. Daca tu crezi ca n-am recunoscut un pui de-al lui Basescu, te inseli. Bibicule, io nu cred ca vreunul din politicienii astia de se dau de ceasul mortii mor de dragul cazinoului. Dar macar cearta asta a lor te trezezte pe tine bibicule din reveria ce a pus stapanire pe tine dupa ce ai tras pe nas o doza de Boc si ai dat pe gat o dusca de Basescu. Pune-i tu cu botu pe labe si vino cu o solutie, ca de basisti mancatori de rahat s-a saturat tara asta.'Ti-ai dreacu!

ath
9 august 2011
Dragul meu Ciucurel

Iti dau o veste buna si o veste proasta.Vestea buna, este ca nu sunt pedelist.Nu am votat in viata mea cu PDL si nu-l simpatizez nici pe Basescu.Ca sa fiu sincer,am simpatizat cu liberalii.Ca sa fiu si mai sincer,eu nu cred in partide politice.In Romania nu exista partide politice,in Romania exista CLANURI politice.Vestea proasta pentru tine este ca la viitoarele alegeri ma gandesc sa-i votez pe democrati-liberali,in special aripa "talibanilor" din PDL (Monica Macovei).Am mai spus aici si cu alte ocazii,ca Mazare este soparla lui Basescu.Mazare are misiunea de a distruge din interior Partidul Social Democrat sau USL.Daca in PDL mai vezi o intentie reformista,in PSD sau in PNL nu se vede nimic.Daca tu m-ai injurat,eu iti spun ca te iubesc si nu am nimic cu tine.In privinta talentului la scris,nici nu am pretentii.Cand intelectualii cu talent la scris vor lua pozitie in fata abuzurilor clanurlor politice,promit ca nu vei mai auzi de mine.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5083 secunde