PDL va face plângeri penale împotriva celor care vor practica votul multiplu

184
PDL va face plângeri penale împotriva celor care vor practica votul multiplu - siglapdl-1343039846.jpg

Articole de la același autor

PDL este gata să formuleze plângeri penale împotriva celor care vor practica votul multiplu la referendumul din 29 iulie, indiferent ce nume poartă, a anunțat președintele interimar al PDL București, Adriean Videanu, la o conferință de presă.

Videanu a ținut să sublinieze că toți reprezentanții PDL din secțiile de votare de la referendum vor solicita copii de pe listele permanente și suplimentare, conform legii aprobate de BEC, ca un "element de validare a analizei listelor suplimentare".

"Cerem ca AEP să achiziționeze softul ce trebuie să ducă la verificarea votului multiplu", a spus în context Videanu.

Liderul PDL a arătat că partidul său dorește ca referendumul pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu să se desfășoare "în condiții legale, fără contestare, indiferent de rezultatul lui".

Adriean Videanu a menționat că la alegerile locale din 10 iunie, PDL a sesizat, în urma unei analize extinse la nivelul tuturor județelor țării, că voturile anulate au fost în medie de 3,67%, din care circa 2,6% au fost înregistrate în mediul urban și 4,57% în mediul rural.

"La alegerile locale votau cei cu viză de flotant în localitățile respective și se văd discrepanțe în mediile rural și urban. În mediul urban trebuia să existe 0,96% cei ce puteau vota pe listele suplimentare, dacă ne gândim la mediile universitare și figurează că au votat 2,04%, în timp ce în rural, unde aspectele sunt conjuncturale (medici, profesori) au fost înregistrați 2,43%, față de 0,1% cât ar fi trebuit. Trebuie preîntâmpinate astfel de discrepanțe", a explicat Videanu.

El a mai spus că PDL îi va putea identifica pe cei care votează de mai multe ori.

"Vreau să tragem un semnal de alarmă și să anunțăm că PDL are logistica necesară să identifice pe toți cei care vor vota multiplu. Facem un apel public cetățenilor să nu riște a vota de mai multe ori că PDL va face plângeri penale cu votanții ce practică votul multiplu pe liste suplimentare. Avem nevoie de un referendum necontestabil", a adăugat președintele interimar al PDL București.

Potrivit Agerpres, el a reamintit solicitările PDL pentru buna desfășurare a referendumului: MAI să se preocupe ca în fiecare secție de vot să fie camere de supraveghere video, iar toți cei care votează pe liste suplimentare să dea declarații pe proprie răspundere că nu au mai votat în altă secție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.689 secunde