PDL condamnă declarațiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin

59
PDL condamnă declarațiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin - 2011050682272599rsz-1399985002.jpg

Articole de la același autor

PDL condamnă declarațiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin făcute în cadrul conferinței de presă comune de la Tiraspol cu liderul transnistrean și solicită autorităților Federației Ruse să precizeze public dacă afirmațiile oficialului rus reprezintă poziția oficială a acestui stat față de România, precizează PDL într-un comunicat de presă remis Agerpres. 


"Aceste declarații care pun la îndoială suveranitatea și integritatea Republicii Moldova nu sunt de natură a contribui la rezolvarea conflictului transnistrean ci, dimpotrivă, au rolul de a contribui la crearea unei atmosfere tensionate la nivelul statelor care sunt implicate în procesul de negociere 5 plus 2 pentru soluționarea pe cale pașnică a problemelor din Transnistria. PDL își exprimă surprinderea că Dmitri Rogozin, în calitate de emisar al Federației Ruse pentru Transnistria, adoptă o atitudine exact contrară scopului mandatului care i-a fost acordat", se afirmă în comunicat. 


Totodată, PDL își exprimă "profunda indignare față de felul iresponsabil "în care autoritățile de la București au tratat acest incident în decursul zilei de 10 mai. 


"Singura reacție instituțională a fost cea a Ministerului Afacerilor Externe, care a precizat că vicepremierul Dmitri Rogozin 'se regăsește în anexa conținând lista persoanelor sancționate" la Decizia 2014/145/PESC din 17 martie 2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei", precizează democrat-liberalii. 
PDL susține că în actul menționat nu se află și numele lui Dmitri Rogozin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.48 secunde