PD-L Constanța susține reorganizarea partidului pe colegii parlamentare și o nouă de politică de cadre

2710
PD-L Constanța susține reorganizarea partidului pe colegii parlamentare și o nouă de politică de cadre - 49a741920d73edccf235bf67736b9247.jpg
Comisia de centralizare a propunerilor de modificare a statutului PD-L, stabilită în cadrul ședinței de vineri a Biroului Permanent Județean al PD-L Constanța, are termen până miercuri pentru a aduna toate sugestiile membrilor de partid, ele urmând a fi discutate în reuniunea democrat-liberalilor din Poiana Brașov, eveniment programat pentru sfârșitul acestei săptămâni. Reamintim că din această comisie fac parte liderul PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias, deputații constănțeni Maria Stavrositu, Constantin Chirilă și Zanfir Iorguș, dar și se-cretarul general al PD-L Constanța, Senol Zevri, precum și purtă-torul de cuvânt al organizației, Mihai Petre.
Și dacă președintele PD-L Constanța, Mircea Banias, declara la sfârșitul săptămânii trecute că susține ideea organizării alegerilor interne de jos în sus, adică din teritoriu spre centru, deputatul Colegiului 10, Maria Stavositu, a explicat că va promova organizarea internă pe colegii parlamentare, astfel încât, susține aceasta, "să aibă loc dispersarea de putere de la organizația județeană la organizațiile de colegii". "Totul pleacă de la un nou concept, anume organizarea pe colegii. E drept că și până în prezent a existat organizare pe colegii parlamentare la nivel de responsabilitate, dar ar trebui ca, pe viitor, aceste organizații de colegii să fie pregătite și la nivel de decizie", a explicat parlamentarul constănțean.
Maria Stavrositu a ținut să precizeze că ideea nu este una nouă și că nu-și poate asuma "paternitatea" ei, propunerea fiind formulată, pentru prima dată, de Organizația PD-L Arad, în urmă cu aproximativ nouă luni. Chiar și așa, însă, deputatul constănțean a subliniat că va susține această propunere, iar alături de ea și pe aceea care vizează organizarea unor departamente interne care să fie conduse de vicepreședinții acestor organizații de colegii, lideri care să aibă un set clar definit de atribuții și decizii care le revin.
Interesant este, însă, că deputatul Colegiului 10 a remarcat că, cel mai probabil, modificarea statutului în sensul organizării pe colegii va fi în strânsă legătură cu reorganizarea colegiilor parlamentare la nivelul întregii țări, de vreme ce, în cadrul referendumului din 22 noiembrie, românii au votat pentru un Parlament unicameral, res-pectiv pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300.

"O politică de cadre mult mai riguroasă"
Și deputatul Colegiului 4, Constantin Chirilă, susține această pro-punere de modificare a statutului. "În afară de organizarea alegerilor interne de jos în sus, cred că partidul ar trebui să dea o mai mare importanță structurii colegiilor, care ar trebui să fie scoase mai mult în evidență", a explicat Chirilă.
Tot el a menționat și că partidele din România au o problemă în sensul în care nu-și creează un electorat autentic, "ci îl cumpără și-l manipulează", iar din acest punct de vedere parlamentarul constănțean a atras atenția asupra necesității unei definiri mai exacte a identității doctrinare a PD-L.
Nu în ultimul rând, Chirilă a comentat și în ceea ce privește faptul că este nevoie de "o politică de cadre mult mai riguroasă, astfel încât în partid să nu mai existe membri de conjunctură, care nu au nicio afinitate doctrinară cu formațiunea politică". Deputatul Colegiului 4, care este și prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PD-L Constanța, a specificat că toate propunerile democrat-liberalilor constănțeni vor fi centralizate și trimise la București, iar ulterior discutate în contextul reuniunii din Poiana Brașov.
În ceea ce privește discuțiile din interiorul formațiunii politice pe marginea modificării statutului său, Senol Zevri a declarat că au fost atinse subiecte precum revenirea la vechea denumire a partidului, și anume Partidul Democrat (PD), dar și schimbarea numelui în Partidul Popular. Zevri a subliniat totuși că acestea au fost simple sugestii care s-au făcut auzite la cea mai recentă ședință de BPJ, fără a fi depuse oficial la partid, în formă scrisă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.362 secunde