PD-L Constanța atacă la BEC mesajele de campanie ale PSD-PC

1977
Organizația Județeană a Partidului Democrat-Liberal a sesizat, ieri, Biroul Electoral Județean (BEJ) cu privire la modalitatea prin care alianța PSD + PC își desfășoară campania în județul Constanța, "respectiv prin expunerea pe panouri publicitare de mari dimensiuni (bannere) a unor mesaje defăimătoare la adresa candidatului Traian Băsescu".
Democrat-liberalii constănțeni au cerut BEJ să dispună încetarea expunerii publice a mesajelor de tipul "EL = Președinte = Guvern = Parlament. Vrei o nouă dictatură?" și "Băsescu = Boc = Prim Ministru". De asemenea, ei au solicitat și implicarea Prefecturii Constanța, astfel încât organele de ordine să înlăture bannerele electorale care promovează aceleași mesaje.
Democrat-liberalii susțin, într-un comunicat de presă, că prin aceste mesaje "se sugerează că Traian Bă-sescu, președintele în funcție al Româ-niei și candidatul PD-L la funcția de președinte, a exercitat și exercită în mod abuziv funcția de președinte prin încălcarea atribuțiilor oferite de Con-stituție prin arogarea atribuțiilor care aparțin Guvernului și Parlamentului României. (încălcarea principiului fundamental al separației puterilor în stat)".
Ei mai afirmă că "mesajul este defăimător, deoarece se consideră că președintele este un dictator și va impune o nouă dictatură în situația câștigării unui nou mandat".
PD-L Constanța mai atrage atenția și asupra faptului că afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancțiune, constituie infracțiunea de calomnie și este sancționată de legea penală.
Președintele BEJ Constanța, judecător Mihaela Mocanu, a declarat că biroul a analizat, în ședința de ieri după-amiază, sesizarea PD-L Constanța și a respins plângerea formulată. BEJ a decis că mijloacele folosite de către alianța PSD-PC sunt legale și nu contravin ordinii de drept. În plus, în ceea ce privește infracțiunea de calomnie, Mihaela Mocanu a precizat că aceasta nu face obiectul analizelor Biroului Electoral Județean.
Reprezentantul PD-L în BEJ, Adrian Gheorghiță, a declarat că formațiunea politică va contesta decizia la Biroul Electoral Central (BEC) în această dimineață.
Democrat-liberalii constănțeni s-au confruntat cu o situație similară exact acum un an când, în luna noiembrie, în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare, pe unele afișe electorale ale PSD apărea, în jumătatea stângă, sigla PD-L și culoarea portocalie, cu mesajul "Ei cu ei", iar în jumătatea dreaptă sigla PSD și culoarea roșie, cu mesajul "Noi cu voi". Însă atunci BEJ Constanța a admis contestația PD-L Constanța și a dispus înlăturarea acelui banner.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2268 secunde