Paza bună trece primejdia rea. Primăria Constanța renovează adăposturile civile

422
Paza bună trece primejdia rea. Primăria Constanța renovează adăposturile civile - fotofondadaposturideprotectieciv-1571684374.jpg

Articole de la același autor

Mai în glumă, mai în serios, timpurile au demonstrat că nu strică să avem unde să ne adăpostim în caz de vreo catastrofă naturală sau, și mai rău, în caz de război. Autoritățile locale din Constanța vor să se asigure că au și unde să pună populația la adăpost așa că intenționează să curețe și să renoveze spațiile respective, șase la număr în municipiu.


Nenorocirile nu vin atunci când ne pregătim pentru ele ci atunci când te aștepți mai puțin. Cel puțin așa se spune din bătrâni. Primăria Constanța intenționează să pregătească adăposturile de protecție civilă din municipiu și pune la bătaie peste 220 de mii de lei pentru asta. Este vorba despre șase adăposturi, unde urmează să fie efectuate lucrări de reparații curente și igienizare. Anunțul privind achiziția lucrărilor a fost publicat și până pe 25 octombrie, autoritățile locale așteaptă oferte din partea companiilor, atribuirea făcându-se pe baza criteriului "prețul cel mai scăzut".


Este vorba despre adăposturile de pe bulevardul Tomis nr. TS14B, scara B, adăposturile de pe strada Egretei, blocul AV22, scările A și B, adăposturile de pe strada Arcului, blocul A9, scările A și B, și cel de pe strada Arcului, blocul A8, scara B. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, "adăposturile publice se află într-un grad avansat de deteriorare, iar pereții prezintă infiltrații ce pot pune în pericol structura de rezistență". Tocmai de aceea, sunt necesare lucrări de tencuieli, zugrăveli și vopsitorii, reparații instalații sanitare, reparații instalații electrice și reparații la instalația de filtroventilație.


Conform planurilor, adăpostul de pe bulevardul Tomis – blocul TS 14, scara B, cuprinde 14 camere și patru băi, având o suprafață totală utilă de 579,79 metri pătrați. Adăpostul de pe strada Egretei, blocul AV22, scara A, are, în total, nouă încăperi, patru holuri și patru băi, însumând 530,06 metri pătrați. O suprafață asemănătoare are și adăpostul de la scara B, cu 12 camere, patru băi și un hol. Opt camere, o baie și două holuri cuprinde și adăpostul de pe strada Arcului, blocul A9, scara A, în timp ce cel de la scara B are opt camera, o baie și un hol. Nouă începeri, o baie și două holuri sunt și la adăpostul de la blocul A8.


Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în județul Constanța sunt 35 de adăposturi de protecție civilă, toate în municipiul Constanța. Acestea se află în centru, dar și în unele cartiere ale orașului.


Unde sunt adăposturi pentru populație
Astfel, pe lângă cele enumerate mai sus, mai sunt adăposturi pe bulevardul Tomis, la blocul T10 – scările B și C, la blocul T14, scările A și B, pe bulevardul Tomis, la blocul 10B, scara A, la blocul 6B, scările A și B, și la blocul 10B, scara B. Patru adăposturi sunt și pe strada I.G. Duca, la blocurile L41, scara A, L41, scara B, L45, scara A, L45, scara B, unul pe pe strada București, la blocul L18, scara A, și alte patru pe aleea Garofiței, blocul L18, scara A, blocul L76, scara C, blocul L88, scara A și blocul L88, scara D. Mai este câte un adăpost pentru populație pe strada Baba Novac, la blocul L119A, scara A și scara C, unu pe strada Ștefan cel Mare, blocul M16, unu pe aleea Hortensiei, blocul C5, scara B, două pe strada Orhideelor, blocul ST1 – scările A și B, două pe strada Tulcei – blocul S, scările A și B, unu pe strada Dobrilă Eugeniu – blocul VI, scara 1 și încă unu pe strada Dragoslavelor, blocul B2, scara A.


În cartierul Faleză Nord, este un singur adăpost, pe strada Unirii, la blocul C2, scara A, în cartierul Km 5 sunt două spații de protecție pe strada Petru Cercel, blocul F5, scările A și B, în cartierul Inel I este un singur spațiu, pe strada Dionisie cel Mic, blocul 68, scara A, iar în cartierul Inel II, sunt trei adăposturi pe strada Eliberării, la blocul K2, scările A și B, și la blocul F3, scara A.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5374 secunde