Paul Stănescu și-a dat demisia din Guvern

164
Paul Stănescu și-a dat demisia din Guvern - stanescu-1543245922.jpg

Articole de la același autor

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, a anunțat luni după-amiază că a demisionat din Guvernul României. Inițial, Klaus Iohannis a refuzat revocarea sa.


Demisia lui Paul Stănescu a venit după ce Liviu Dragnea a spus săpămâna trecută că îi așteaptă demisia de onoare. El a spus că s-a simțit umilit după întâlnirea cu președintele PSD.


Gestul său a venit la o oră după ce s-a încheiat ședința Biroului Permanent Național al PSD.


Declarația integrală a lui Paul Stănescu:


"În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoștință că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.


Am spus-o și o repet: sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal și nu m-am agățat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistențele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcție, am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a-mi exercita atribuțiile la minister cu responsabilitate și implicare, în așa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproșeze!


Am fost în permanență orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru și ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investițiile în infrastructura de sănătate, educație, locuire, apă și canalizare!


Cred, în continuare, că țara are nevoie de unitate și de guvernare responsabilă, le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au sprijinit, precum și colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară!"


Paul Stănescu era unul dintre miniștrii propuși de PSD pentru remaniere și a cărui revocare nu a fost acceptată de președintele Klaus Iohannis. El s-a numărat și printre semnatarii scrisorii prin care i se cerea lui Liviu Dragnea să demisioneze de la conducerea partidului.


Propunerea PSD de înlocuire a lui Paul Stănescu a fost Lia Olguța Vasilescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9116 secunde