Patru observatori externi ai OSCE au vizitat ieri Prefectura Constanța pentru a se informa pe tema alegerilor de duminică

1927
Patru reprezentanți ai Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului din cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au efectuat, ieri, o vizită la Prefectura Constanța. Delegația a fost primită de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, cei patru reprezentanți ai Oficiului din cadrul OSCE fiind acreditați, așa cum se arată într-un comunicat de presă, ca observatori externi de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe lângă birourile electorale constituite în vederea derulării alegerilor prezidențiale din România.
Obiectivul vizitei observatorilor externi a fost, așa cum se menționează în comunicat, acela de a înțelege rolul Instituției Prefectului în organizarea scrutinului de duminică, cei patru solicitând informații legate de modul de derulare a alegerilor, dar și despre asigurarea pazei la fiecare dintre secțiile de votare. În această ordine de idei, prefectul Palaz a prezentat modul de organizare a alegerilor pentru șeful statului, a expus o serie de date legate de desemnarea membrilor Biroului Electoral Județean și a explicat totodată procedura de tragere la sorți și de numire a președinților și locțiitorilor secțiilor de votare.
Observatorii externi au efectuat o vizită și la Biroului Electoral Județean (BEJ) Constanța, aflat în sediul Prefecturii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0213 secunde