Parlamentul a aprobat comisia pentru legislația electorală

163
Parlamentul a aprobat comisia pentru legislația electorală - senat-1332859007.jpg
Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat în unanimitate înființarea și componența Comisiei comune pentru analiza propunerilor legislative referitoare la alegerea parlamentarilor, președinția acesteia urmând să fie asigurată de deputatul PDL Sulfina Barbu.

Astfel, comisia este formată din 13 membri, șase ai puterii, șase ai opoziției și un reprezentant al grupul Parlamentul a aprobat comisia pentru legislația electorală, aceasta este condusă de Sulfina Barbu ui minorităților naționale.

În componența comisiei mai intră și câte un reprezentant al Guvernului, al Autorității Electorale Permanente și al comisiilor privind egalitatea de șanse din Cameră și Senat, însă aceștia nu au drept de vot.

De asemenea, plenul reunit a stabilit ca deputatul PDL Sulfina Barbu să asigure președinția Comisiei, vicepreședinți fiind deputatul PSD Valeriu Zgonea și senatorul PNL Puiu Hașotti, iar secretari deputatul UDMR Marton Arpad și deputatul UNPR Eugen Nicolicea.

Membri în Comisie mai sunt senatorul Ilie Sârbu, deputatul PSD Mircea Dușa, deputații PNL Victor Paul Dobre și Mihai Voicu, deputatul UDMR Cseke Attila, senatorul UNPR Șerban Mihăilescu, senatorul PDL Florian Staicu și deputatul Varujan Pambuccian, de la grupul minorităților.

Plenul a stabilit 30 aprilie ca termen de elaborare de către Comisie a noului proiect de alegere a celor două Camere ale Parlamentului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3569 secunde