Parlamentul a abrogat amnistia și grațierea

220
Parlamentul a abrogat amnistia și grațierea - camera13364828491368013175138251-1566984654.jpg
Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul legislativ privind amnistie și grațiere.


Proiectul de lege pentru abrogarea amnistiei și grațierii prevede că "nu pot fi aleși în organele administrației publice centrale și locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României, cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării", în completarea adusă articolului 37 din Constituție cu un nou alineat.

O altă modificare vizează interdicția președintelui României de a acorda grațiere pentru infracțiuni de corupție: "Președintele României îndeplinește următoarele atribuții: acordă grațierea individuală; nu poate acorda grațiere pentru infracțiuni de corupție", potrivit modificării aduse articolului 94, litera d din Legea fundamentală.

În forma în vigoare, articolul 94, litera d) făcea referire doar la atribuția președintelui de a acorda grațiere individuală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.8053 secunde