Parlamentarii USR-PLUS şi AUR de Constanţa vor vota moţiunea celor de la PSD

241
Parlamentarii USR-PLUS şi AUR de Constanţa vor vota moţiunea celor de la PSD - fondmotiuneparlamentariconstanta-1633025990.jpg
Senatorii şi deputaţii s-au reunit joi în şedinţă comună, începând cu ora 14.00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiată de 157 de parlamentari social-democraţi, cu titlul „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi. USR-PLUS și AUR au anunțat că vor vota, marți, 5 octombrie, moțiunea PSD, cele trei partide având aproximativ 280 de voturi.

La finalul ședinței, Ludovic Orban a anunțat că ședința de marți în care moțiunea va fi dezbătută și votată va fi condusă de președintele Camerei Deputaților pentru a evita „lupte de K1” pe microfon.

Moţiunea PSD a fost depusă pe 28 septembrie, şi este cea de a doua iniţiată în această lună, după ce pe 3 septembrie şi reprezentanţii USR-PLUS au înregistrat un astfel de demers, care însă nu a fost dus până la capăt deocamdată.

Premierul Florin Cîţu a lipsit, ieri, de la momentul citirii moţiunii de cenzură depuse de PSD.

„Am decis ca toţi parlamentarii AUR să voteze prima moţiune care intră pe ordinea de zi. Noi nu suntem ca cei de la PSD să avem probleme cu lucruri de genul acesta. Important este să cadă Guvernul Cîţu. Sută la sută marţi va pica acest guvern. Vor vota cei de la PSD, cei de la USR, noi de la AUR şi ne aşteptăm să mai voteze şi cei care l-au susținut pe Ludovic Orban, chiar dacă se spune că cine va vota moţiunea va fi exclus din PNL. Se votează cu bile. Rămâne de văzut să se depisteze cine a votat şi în ce fel, dar nu prea se poate pentru că votul este secret. Părerea mea este că domnul Klaus Iohannis va repeta mişcările domnului Băsescu. Adică îl va propune pentru funcţia de premier tot pe Cîţu. Mai mult ca sigur. Dar aceasta va fi o greşeală din partea dânsului pentru că dacă se va întâmpla aşa, ne vom îndrepta către alegeri anticipate”, a declarat pentru „Cuget Liber” deputatul AUR de Constanţa, Dumitru Focşa.

De partea cealaltă, preşedintele USR-PLUS filiala Constanţa, Dumitru Caragheorghe, a spus şi el că alianţa din care face parte va vota moţiunea depusă de PSD. Caragheorghe se teme însă de o eventuală răzgândire a social-democraţilor.

„Din ce ştiu eu se va vota prima moţiune care va fi citită în Parlament. Deci, da, USR-PLUS va vota moţiunea celor de la PSD. Nu ne interesează ce spun cei de la AUR. Nu avem nicio legătură cu linia lor. Nu am de unde să ştiu dacă va cădea guvernul. PSD-ul este un monument de ipocrizie. Parcă văd că în ziua votului vor găsi motive de boicot la propria moţiune. Culmile cele mai înalte ale ipocriziei au fost deja atinse la PSD şi pot fi depăşite oricând. Evident că pot găsi o grămadă de scuze. Ei sunt campioni la manipulări de genul. Totul depinde şi de discuţiile subterane dintre Cîţu şi Ciolacu. Discuţiile acestea sunt evidente. Când văd tot ceea ce se întâmplă pe scena politică, nu pot să mă duc cu gândul decât la acest lucru. Sunt cât se poate de evidente pentru orice observator neutru”, a explicat pentru „Cuget Liber” Dumitru Caragheorghe, preşedintele USR-PLUS Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0699 secunde