Parcare supraetajată la Spitalul Județean Constanța

Joi, 08 Septembrie 2011
2754
Parcarea supraetajată ce urmează a fi construită în fața Spitalului Clinic Județean va avea pereții exteriori acoperiți cu iederă cățărătoare și va fi construită numai cu materiale eco. Investiția are o valoare totală de 4 milioane de euro, bani alocați prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 1 privind sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor. În lei, această sumă reprezintă 16.899.170 de lei, din care 13.667.231 de lei valoarea eligibilă a proiectului, 10.983.227 de lei valoare eligibilă nerambursabilă FEDR, 2.412.619 de lei de la bugetul de stat și 273.384 de lei de la Primăria Constanța. Proiectul a fost depus în octombrie 2010 și evaluat până la sfârșitul lunii aprilie când a fost semnat contractul de finanțare. Construcția va fi amplasată lângă intersecția străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Tomis, în locul vechii parcări, care avea o capacitate de doar 75 de locuri. Potrivit proiectului, imobilul va fi ridicat în regimul P+3+terasă, va avea 265 de locuri de parcare, dispuse pe cinci niveluri, iar construcția sa va dura aproximativ 10 luni. Cei care vor beneficia de această parcare nu vor plăti nicio taxă pentru primele patru ore de staționare, ulterior fiind nevoiți să achite 1,5 lei pentru fiecare oră în plus. Parcarea va putea fi folosită și de locuitorii din zonă pe timp de noapte, dacă vor încheia cu municipalitatea un contract anual pentru un loc în clădire. "Toți pereții vor fi îmbrăcați în iederă urcătoare, ferestrele de fapt vor fi acoperite cu verdeață, va arăta și va fi o construcție deosebită, verde. Toate materialele folosite sunt ecologice", a declarat constructorul Vasile Costea.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2224 secunde