Dacian Cioloș:

"Orice soluție e mai bună decât guvernul actual. Ar trebui să ajungem la anticipate!"

261
Fondatorul Mișcării România Împreună, Dacian Cioloș, a declarat, ieri, într-o conferință susținută alături de fostul ministru Anca Dragu, că actualul guvern trebuie să demisioneze și să fie găsită o altă soluție înainte de sfârșitul anului, inclusiv alegeri anticipate.

"Eu am văzut că inclusiv lideri de la PSD și chiar domnul Dragnea se plângeau că domnul Iohannis nu-și joacă rolul de mediator. Dar hai să-l lase PSD pe domnul Iohannis să-și joace rolul de mediator, rolul care e prevăzut în Constituție, să trimită la plimbare pseudo-guvernul pe care îl avem acum și să înceapă discuții cu forțele politice din Parlament. Cred că ar fi utile discuții și consultări inclusiv cu organizațiile, cu societatea civilă, care de un an și jumătate protestează în stradă, ca să vedem care sunt cele mai bune soluții pe care politicienii aleși de cetățenii României să și le asume în Parlament. Sunt mai multe soluții și aș îndrăzni să spun că aproape orice soluție e mai bună decât cea pe care o avem în momentul de față", a spus Dacian Cioloș, citat de Agerpres.

Întrebat care ar fi, din punctul său de vedere, soluțiile mai potrivite, Dacian Cioloș s-a referit inclusiv la alegeri anticipate.

"Din punctul meu de vedere, pe termen scurt-mediu ar trebui să ajungem la alegeri anticipate. Dacă vrem să fim onești față de cetățenii României, dacă vrem să găsim soluții durabile la problemele care se acumulează de un an și jumătate, ar trebui o majoritate politică relegitimată prin vot. Pentru că majoritatea politică pe care o avem în momentul de față am văzut ce a făcut cu încrederea primită în decembrie 2016. Sunt mai multe variante, cu avantaje și dezavantaje, important este să începem să discutăm despre lucrurile astea și să găsim o soluție înainte de sfârșitul anului, din mai multe motive", a mai spus fostul premier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7693 secunde