Ordonanța privind școlile maghiare, abrogată

444
Ordonanța privind școlile maghiare, abrogată - dancila-1538059807.jpg
Ordonanța privind predarea limbii române în școlile maghiare, care a dus la demisia ministrului Educației, Valentin Popa, a fost abrogată astăzi, în ședința de Guvern.


Ordonanța a fost inclusă pe ordinea de zi suplimentară.


Secretarul de stat de la Ministerul Educației care l-a reprezentat pe Valentin Popa în ședința de Guvern a venit cu acest act normativ.


Valentin Popa și-a dat astăzi demisia. El a precizat că asupra sa nu au fost făcute presiuni să demisioneze din funcția de ministru al Educației, dimpotrivă, și a explicat că a luat această decizie pentru că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanței privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților.


"Nu mi s-a sugerat așa ceva (n.r. - să-și dea demisia). UDMR a solicitat introducerea unei ordonanțe de acest gen și coaliția aflată la guvernare a susținut această solicitare. Am lăsat această solicitare să-și parcurgă traseul, dar am declarat că eu nu semnez și, în același timp, că îmi voi depune demisia dacă această ordonanță de urgență își urmează cursul", a spus Popa.


"Consider că limba română și România nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predării limbii române la aceste clase de către învățătorii care susțin orele în limbrile minorităților naționale. Solicitarea UDMR are un scop politic și este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev", a precizat el în comunicatul în care și-a explicat motivele demisiei.


Sursa: Digi24.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5907 secunde