Ordonanța 14 a fost adoptată în Senat. "Atenție, OUG 13 rămâne o bombă cu ceas"

387
Ordonanța 14 a fost adoptată în Senat.
Senatul a aprobat azi în plen OUG 14, ordonanța care abrogă modificările la Codurile penale. Chiar și în acest caz, situația nu este tranșată. Ordonanța 13 rămâne în Parlament pentru a fi dezbăută, iar parlamentarii nu sunt siguri că vor să o respingă. 


Parlamentarii din Opoziție spun că celebra Ordonanță 13 ar putea fi o "bombă cu ceas" care ar putea exploda mai târziu, atâta vreme cât Parlamentul nu a respins în mod oficial actul normativ introdus pe ascuns de Florin Iordache în "marțea neagră"

Intrată în procesul legislativ în procedură de urgență, OUG 14 a primit, luni seara, raport favorabil din partea Comisiei juridice senatoriale. Senatorii din comisia juridică au admis două amendamente formulate de USR prin care au fost puse în acord două articole din OUG 14 cu deciziile Curții Constituționale (CCR).

Raportul favorabil cu amendamente întocmit luni de Comisia juridică a fost asumat de plenul Senatului cu 120 de voturi 'pentru'.

Proiectul legislativ are un caracter organic și a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 118 voturi 'pentru'.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0461 secunde