Orban: Voi cere parlamentarilor PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber

256
Orban: Voi cere parlamentarilor PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber - orban-1592565325.jpg
Ludovic Orban a declarat, vineri, că va solicita parlamentarilor PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, Avocatul Poporului, după ce aceasta a sesizat la CCR legea de impozitare a pensiilor speciale. Premierul a afirmat că Renate Weber este "apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari", potrivit Agerpres.


"Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârșit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români", a afirmat Ludovic Orban.


"Avocatul Poporului nu mai este demult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei și au pus în pericol sănătatea celorlalți prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7.000 (n.r. lei) - aici nu este vorba de toți cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militari, polițiști, jandarmi, ei de regulă au pensii de 3.500 - 4.500 cei care au lucrat în operativ, fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice - deci se arată a fi apărătorul celor care beneficiază pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa", a spus Orban, după o vizită la amplasamentul Aeroportului internațional Brașov-Ghimbav.


Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la legea care impozitează pensiile speciale, adoptată de Camera Deputaților. Renate Weber a precizat, la Digi24, că această lege reprezintă o "discriminare, dar și de nerespectarea principiului aplicării juste a sarcinii fiscale".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8638 secunde