Orban spune că Guvernul va emite ordonanță de urgență dacă CCR va declara neconstituțională legislația privind starea de alertă

224
Orban spune că Guvernul va emite ordonanță de urgență dacă CCR va declara neconstituțională legislația privind starea de alertă - orban-1589051125.jpg
Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă că, în cazul în care Curtea Constituțională a României va declara neconstituțională legislația privind starea de alertă, Guvernul va emite o ordonanță de urgență.


"Vom emite o reglementare de tip ordonanță de urgență care să dea Guvernului și autorităților din România instrumentele necesare pentru a putea apăra viața și sănătatea cetățenilor români. Nu cred că putem accepta ceea ce face CCR și cu așa-zisul Avocat al Poporului. În nicio țară din Europa nu s-a întâmplat așa ceva și anume autoritățile, printr-o sesizare și o decizie a CCR, practic să fie lipsite de instrumentele pentru a putea impune respectarea legilor, a regulilor, mai ales într-o situație atât de gravă cum este situația provocată de epidemia de coronavirus", a anunțat premierul la Târgu Mureș, transmite Agerpres.


Ludovic Orban a vizitat, sâmbătă, împreună cu președintele Klaus Iohannis și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureș.


Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituțională, în urmă cu trei zile, ordonanța de urgență prin care Guvernul instituie starea de alertă. Avocatul Poporului susține că OUG nu respectă Constituția și încalcă drepturile omului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7022 secunde