Orban, reacție după gafa premierului: Dragnea să o țină acasă pe Dăncilă. Dacă o mai lasă să umble liberă, va ajunge un pericol public

231
Orban, reacție după gafa premierului: Dragnea să o țină acasă pe Dăncilă. Dacă o mai lasă să umble liberă, va ajunge un pericol public - 15ludovicorban605x-1532609740.jpg
Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, "să o țină acasă pe Viorica Dăncilă" și "să nu o mai lase să umble liberă prin lume", după ce aceasta a confundat capitala Muntenegru cu cea a regiunii Kosovo. Totuși, Orban afirmă că se îndoiește că Dragnea se poate "dispensa în acest moment de această slugă care execută prostește toate comenzile".

"Îi solicit lui Dragnea să o țină acasă pe Dăncilă. Dacă o mai lasă să umble liberă prin lume, va ajunge un pericol public la adresa relațiilor internaționale ale României. Că mai face câte o gafă în fața Parlamentului sau la vreo emisiune televizată, îi mai putem trece cu vedere incapacitatea ei de a citi textele care îi sunt puse la dispoziție sau necunoașterea limbii române. Dacă este lăsată în continuare să umble liberă prin lume, riscă să dinamiteze foarte multe relații internaționale. Gafa monumentală comisă în vizita în Muntenegru nu poate fi tratată la capitolul răsete și mergem mai departe", a susținut Ludovic Orban într-o conferință de presă, conform news.ro.

El mai spus că este inadmisibil să nu cunoști numele capitalei țării unde te deplasezi, iar în acest caz este mai grav faptul că regiunea Kosovo nu este recunoscută de România.

"Este inadmisibil ca atunci când te deplasezi într-o țară străină ca și prim-ministru să nu cunoști numele capitalei țării și mai mult decât atât, să confunzi capitala țării cu capitala unei alte țări, iar în cazul Pristina, Kosovo, este vorba de o țară pe care România a recunoscut-o, lucru care agravează și mai mult gafa monumentală comisă de premierul Dăncilă", a declarat liderul PNL,

Ludovic Orban spune că ar fi mai bune ca Viorica Dăncilă să plece acasă, dar se îndoiește că Dragnea se poate dispensa în acest moment de această slugă".

"Sigur că cel mai bine pentru și pentru Dăncilă, și pentru România ar fi să plece de la Palatul Victoria, dar mă îndoiesc că Dragnea se poate dispensa în acest moment de această slugă care execută prostește toate comenzile", a conchis el.

Premierul Viorica Dăncilă a susținut miercuri o conferință de presă comună cu premierul muntenegrean Du¹ko Markoviæ, în care a spus că se bucură să fie la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, care este capitala Muntenegrului. În înregistrarea conferinței prezentată de Guvernul din Muntenegru, momentul în care premierul român rostește "Pristina" este fără sonor.

"Mă bucur să fiu astăzi la Pristina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru", a spus Dăncilă.

Translatorul a sesizat greșeala și a spus Podgorica, care este, de fapt, capitala Muntenegrului.

De asemenea, Guvernul muntenegrean a cenzurat greșeala făcută de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pe linkul de pe site-ul Guvernului din Muntenegru către înregistrarea conferinței de presă neauzindu-se, la minutul 6:03, când Dăncilă rostește "Pristina". De asemenea, comentariile sunt dezactivate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3622 secunde