Orban, despre majorarea alocațiilor: Le vom crește sigur, dar va fi o creștere în etape

115
Orban, despre majorarea alocațiilor: Le vom crește sigur, dar va fi o creștere în etape - ludovicorban-1595851540.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul va majora alocațiile copiilor în mai multe etape, arătând că procentul și ritmul de creștere în cazul acestora depind de prognoze.


"La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să vă spun sigur este că vom crește alocațiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creștere a alocațiilor și ritmul de creștere a alocațiilor depind de prognozele pe care le vom face", a spus Orban, la sediul PNL, potrivit Agerpres.


În ceea ce privește majorarea pensiilor, el a arătat că se continuă analizele.


"Trebuie să se finalizeze raportul pe primul semestru privind starea economiei și starea bugetului. De asemenea, să finalizăm prognozele referitoare la evoluția economiei românești în următorii ani pentru că în funcție de asta vom lua decizia și aici pot să vă spun sigur că vom crește pensiile, dar vom crește pensiile astfel încât să avem garanția că economia va putea suporta această creștere a pensiilor", a afirmat Orban.


Premierul a arătat că Guvernul analizează coordonat creșterea pensiilor și a alocațiilor.


"Ambele măsuri generează cheltuieli suplimentare. Analizăm măsurile coordonat pentru că ele generează cheltuieli și trebuie să ținem cont atunci când luăm o măsură și de cealaltă măsură", a mai spus Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4441 secunde