Orban, despre amânarea alegerilor locale: Voi avea consultări cu partidele, vom găsi soluția legală

106
Orban, despre amânarea alegerilor locale: Voi avea consultări cu partidele, vom găsi soluția legală - orban-1585299409.jpg
Premierul Ludovic Orban spune că îi va chema la consultări pe liderii partidelor parlamentare și vor găsi o "soluție legală" privind alegerile locale care erau programate pentru 28 iunie.


"Voi chema partidele parlamentare la consultări și împreună vom analiza situația și vom lua soluția legală", a declarat Orban vineri, întrebat despre propunerea Autorității Electorale de amânare a alegerilor locale.


Autoritatea Electorală Permanentă a trimis președintelui Klaus Iohannis, premierului Orban și conducerii Parlamentului o scrisoare în care spune că în actuala situație de pandemie de coronavirus organizarea la termen a alegerilor electorale, propusă pentru 28 iunie, a devenit "cvasi-imposibilă". Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a declarat vineri pentru HotNews.ro că a trimis autorităților și un proiect de lege prin care propune prelungirea mandatelor actualilor aleși locali.


În proiectul de lege trimis autorităților, AEP propune prelungirea mandatelor actualilor aleși locali pe timpul stării de urgență și organizarea alegerilor locale în cel mult 6 luni de la încetarea stării de urgență..




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7094 secunde