Orban, apel la parlamentari: "Bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară"

146
Orban, apel la parlamentari:
Premierul Ludovic Orban a făcut un apel, joi, la parlamentari să nu mai adopte legi care angajează resurse financiare, "indiferent de cine sunt inițiate". Premierul a avertizat că "bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară".


"Din păcate, în Parlament e o febrilitate foarte mare și continuă să fie adoptate legi care angajează resurse bugetare, în condițiile în care suntem într-o situație extrem de dificilă. Vă spun limpede, să știți, bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară. Orice cheltuială suplimentară care e rezultatul adoptării unor legi va duce la creșterea deficitului sau de a efectua cheltuieli vitale pentru economie. De asemenea, va crea probleme mari pentru absorbția fondurilor europene, din cauza capacității mici de cofinanțare", a afirmat premierul în ședința Parlamentului în care își angajează răspunderea pentru Legea plafoanelor bugetare.

Ședințele Parlamentului în care premierul Ludovic Orban va prezenta cele trei proiecte pentru care Guvernul își angajează răspunderea sunt în desfășurare. Pentru fiecare din cele trei proiecte, conform procedurii, are loc o ședință a Parlamentului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3433 secunde