Olguța Vasilescu: De mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi. Vom avea un minister blocat

168
Olguța Vasilescu: De mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi. Vom avea un minister blocat - ad1hntjiywu4yzk1mzm4mjrkotqyyzu4-1544015531.jpg
Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat că de joi Ministerul Transporturilor va fi blocat pentru că încetează mandatul ministrului Lucian Șova.

"Mâine (joi - n.r.) este o problemă foarte mare pentru Ministerul Transporturilor, cel puțin, pentru că expiră cele 15 zile. După cum știți, legea zice că după 15 zile nu se mai poate sub nicio formă ca persoana respectivă să rămână în funcție, deci de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi, nu va putea să fie delegat la semnătură niciunul dintre secretarii de stat, pentru că, în momentul în care încetează mandatul ministrului, automat toate delegările încetează de drept. Deci mâine vom avea un minister blocat. Nu mă întrebați pe mine cât de încet gândește președintele României, cred că ar trebui să întrebați la Cotroceni", a spus Vasilescu la Palatul Parlamentului întrebată cât timp îl va mai aștepta PSD pe președintele Iohannis să ia o decizie cu privire la remanierea guvernamentală.

Ea a adăugat că premierul Viorica Dăncilă va decide, când se întoarce de la Bruxelles, când va fi sesizată Curtea Constituțională pe această temă.

Olguța Vasilescu a afirmat că deocamdată nu s-a luat vreo decizie în coaliția de guvernare cu privire la o eventuală suspendare din funcție a lui Iohannis în cazul în care președintele prelungește criza guvernamentală.

Pe 22 noiembrie, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și-a dat demisia din funcție.

El a anunțat, la Palatul Victoria, înainte de ședința de Guvern comună cu Republica Moldova, că și-a depus demisia la Cabinetul premierului, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4761 secunde