Olguța Vasilescu: "Cred că toți miniștrii or să-și retragă demisiile pentru a asigura interimatul"

163
Olguța Vasilescu:
Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat miercuri, la România TV, că membrii cabinetului Grindeanu își vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura funcționarea Guvernului până la momentul în care un nou cabinet va fi instalat.


"Cred că o să ne retragem toți demisiile ca să poată fi funcțională activitatea ministerelor până în momentul în care va fi învestit viitorul guvern, să asigurăm conducerea ministerelor ca interimari. Eu mi-am delegat atribuțiile către un secretar de stat, dar alți colegi ai mei nu au apucată să le delege sau nu au avut posibilitatea să o facă pentru că Ministerul Dezvoltării Regionale, de exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile pentru că, după demisia lui Sevil Shhaideh au fost demiși în bloc toți secretarii de stat, secretarii generali și secretarii generali adjuncți. Pe 1 iulie trebuie închise niște condiționalități pe fonduri europene și nu mai are nimeni drept de semnătură și atunci va trebui ca doamna Shhaideh să se întoarcă la serviciu", a declarat Lia Olguța Vasilescu.


Ea a precizat că inclusiv demisiile lui Sevil Shhaideh și Carmen Dan pot fi retrase întrucât președintele nu a emis decretele de revocare din funcție. 


"Până acum demisiile noastre nu au devenit operaționale pentru că ar fi trebuit ca președintele să emită un decret, ceea ce nu s-a întâmplat nici măcar în cazul celor două doamne pentru care au fost trimise la Cotroceni demisiile lor", a mai spus Vasilescu.


Demisia lui Sevil Shhaideh și a lui Carmen Dan, înaintate de Sorin Grindeanu președintelui, au fost depuse vineri la Palatul Cotroceni, alături de propunerile ca premierul și Augustin Jianu să ocupe, interimar, portofoliile Internelor și Dezvoltării.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4073 secunde